Numărul deceselor crește în ritm alert în Spania iar în unitățile de terapie intensivă nu mai este loc pentru noii pacienți diagnosticați cu coronavirus. În acest context, șeful Guvernului spaniol, Pedor Sanchez a făcut mențiuni importante precum și un avertisment pentru toți spaniolii. Potrivit lui Sanchez, Spania încă nu a fost afectată de valul cel mai mare de infectări cu coronavirus.

”Nu am fost afectaţi încă de impactul valului cel mai important, cel mai devastator, care ne va pune la încercare capacităţile materiale şi morale, dar şi caracterul, ca societate”, a avertizat într-o conferinţă de presă şeful Guvernului Pedro Sanchez.

Guvernul lucrează la mai multe proiecte

Liderul Guvernului spaniol a declarat că instituția pe care o conduce,  lucrează la proiecte care să permită să se producă în ţară echipamentul necesar în lupta împotriva virusului, ca de exemplu măşti de protecţie.

La finalul săptămânii trecute, Spania a instaurat stare de urgență națională. În plus, a interzis, pentru o perioadă de 15 zile, deplasările care nu sunt esențiale.

Câte cazuri s-au înregistrat în Spania

Bilanţul epidemiei în Spania a crescut sâmbătă la 1.326 de decese, de la 1.002 vineri, potrivit datelor comunicate sâmbătă de Ministerul Sănătăţii. Numărul contaminărilor a crescut de la 19.980 la 24.926.