Guvernul a avizat, miercuri, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an al companiei Metrorex, cu majorarea salarială decisă la sfârşitul anului trecut, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, înaintea şedinţei de guvern, că bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2009 al companiei Metrorex va primi, miercuri, avizul Executivului.

„Cei de la metrou vor în fiecare an să aibă măriri de salarii. Stau mult acolo şi nu vor să vadă realitatea de afară. Au primit o mărire de 23% în 2008 şi cu 26% în 2009 ar fi 50% deja. Nu am cum să discut deloc despre nicio mărire salarială”, a spus Berceanu.

În 29 octombrie, circa 700 de sindicalişti de la metrou s-au adunat în faţa Ministerului Transporturilor, pentru a protesta faţă de refuzul administraţiei Metrorex de a începe negocierile pentru un nou Contract colectiv de muncă, în condiţiile în care cel vechi expira la 1 noiembrie. Sindicaliştii cer o majorare a salariilor cu 20%, potrivit liderului USLM, Ioan Radoi.

SURSA:
Mediafax

 

Te-ar putea interesa și: