Veniturile profesorilor ar trebui să crească potrivit legii salarizării, conform grilei din anul 2022. Surse guvernamentale, citate de Antena 3 spun însă că Guvernul a decis să nu susțină aceste creșteri pentru că nu sunt suficienți bani la buget.

Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, a avut o primă reacție după această decizie a Guvernului de a nu majora salariile de la 1 septembrie 2020.

„Informaţiile deja sunt în ceaţă. Nu mai ştim nici noi ce să credem, deşi am avut unele discuţii acum câteva săptămâni pe această temă. Ministerul Educaţiei spune că sunt bani în buget pentru a fi prevăzute aceste creşteri din septembrie, care nu sunt deloc mari. Când îi mai aud pe unii că spun că se creşte cu 21% nivelul salariilor… Este o utopie să credem asta.

Este vorba despre o pătrime din diferenţa dintre 2022 şi 2018. Sumele acestea sunt ridicole. Aţi auzit, 240 de lei în septembrie. 240 de lei brut la un lector, şef de lucrări. 230 de lei brut, la un conferenţiar. Asta înseamnă vreo 160 de lei în mână. Asta înseamnă o tranșă, 80 de lei net. Acestea sunt creșterile acelea „fabuloase”, adânci, puternice”, a declarat Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, la Antena 3.