Guvernul a aprobat OUG privind jocurile de noroc. Mihai Constantin oferă noi informații despre această ordonanță

OUG privind jocurile de noroc! Mihai Constantin a anunțat că Guvernul a aprobat astăzi ordonanța prin care este reglementat domeniul jocurilor de noroc. El a declarat că noua lege stabilește taxe mai mari pentru această zonă de activitate. Același lucru este valabil și pentru licente, texe speciale și garanțiile impuse companiilor din domeniu.

„Un subiect care a stârnit interes este cel legat de noile reglementări privind jocurile de noroc. Guvernul a aprobat astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companiile din acest domeniu”, a declarat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat situația dreptului de organizare şi exploatare a activităţii de jocuri de noroc, potrivit noii OUG.

„Dreptul de organizare şi exploatare a activităţii de jocuri de noroc să fie acordat doar societăţilor înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în alte state semnatare ale Acordului privind spaţiul economic european sau din Confederaţia elveţiană, care au înregistrat un sediu permanent în România”, conform lui Constantin.

El a precizat că s-a dorit astfel „pentru ca taxele şi impozitele să fie colectate în ţară”.

Mihai Constantin
SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Ordonanța prevede înființarea unui registru online dedicat companiilor din domeniul jocurilor de noroc

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că actul normativ include și crearea unui registru online accesibil publicului, în care vor fi înregistrate companiile și locațiile unde sunt autorizate să desfășoare aceste activități. El a vorbit și despre ce se va întâmpla cu fondurile adunate de pe urma măririi taxelor. O parte va fi folosită pentru finanţarea programelor pentru prevenirea dependenţei de jocuri de noroc.

„Veniturile din contribuţiile organizatorilor jocurilor de noroc licenţiaţi, încasate de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, se virează în procent de 70% către bugetul de stat, iar procentul de 30% rămas va fi utilizat de ONJN pentru finanţarea programelor pentru prevenirea dependenţei de jocuri de noroc, pentru promovarea jocului responsabil şi pentru finanţarea unei linii telefonice verzi pentru sesizări din acest domeniu”, a mai afirmat Constantin.

Ministerul de Finanțe urmează să propună în decurs de 30 de zile și normele de aplicare pentru această OUG, pe care o puteți accesa AICI.