„Grupul va continua să-şi adapteze activităţile la noul mediu de criză post-COVID, extinzând în special eforturile de reducere a costurilor”, a afirmat directorul general Frederic Oudea, potrivit agerpres.ro

Problemele cu care se confruntă banca franceză

Profilul de risc al diviziei sale de tranzacţionare va fi redus, potrivit anunțului făcut de a treia mare bancă din Franţa. Mutarea respectivă va duce la venituri pierdute între 200 şi 250 milioane de euro.

Problemele cu care se confruntă Societe Generale vor pune presiune pe Frederic Oudea, care încearcă să majoreze profitabilitatea.

În trimestrul doi din 2020 au scăzut cu 80% veniturile din tranzacţiile cu instrumente de capitaluri proprii şi au crescut cu 38% veniturile din instrumente cu venit fix.

Societe Generale a înregistrat în trimestrul doi un declin de 15,7% a veniturilor, la 5,3 miliarde de euro, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la 5,44 miliarde de euro.

Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare și are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

Profitul înregistrat de BRD în România

Conform rezultatelor financiare ale BRD, publicate pe site-ul Bursei de la București, banca a obţinut un profit de 415 milioane lei în primul semestru din 2020. Această cifră reprezintă o scădere cu 47% față de anul trecut.