DECLARAȚII SORIN GRINDEANU:

Am ascultat multe opinii în aceste zile venite din partea colegilor din partid, din coaliția guvernamentală, de la Opoziție. Am auzit vocea străzii. Decizia mea ca premier în ceea ce înseamnă dezbatere apublică din aceste zile. Nu vreau să dezbinăm România.

E normal ca deciziile CCR să își găsească transpunerea în cadrul legal. Orice decizie a CCR e obligatorie pentur toată lumea.

Dincolo de mitinguri și am urmărit cu atenție ce s-a întâmplat în toată țara, altele nu transmiteau realitatea.

Membrii și susținătorii noștri ne îndeamnă să continuăm demersul.

Ca premier vă anunț am luat câteva decizii:

– Mâine vom face în regim de urgență, o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe ca să nu intre în vigoare

– Folosesc termenul abrogare. Este termenul folosit de Administrația Prezidențială.

– Abrogare, prorograre, asa încat să nu intre în vigoare

– Vom consulta rapid o consultare, excluzând acel prag de 200 de mii de lei și în cel mai scurt timp vom trimite proiect de lege în parlament pentru punerea în concordanță cu deciziile CCR a cadrului legal.

– s-a creat foarte mută confuzie și distorisiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat

– Ministerul și ministrul Justiției își asumă consecințele.

 

Tăriceanu: Am luat decizia să abrogăm Ordonanța 13/2017

„Am luat decizia să abrogăm Ordonanţa pentru că nu avem nimic de ascuns şi niciunul dintre noi nu beneficiază de asta.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu e vorba de a ceda în fata unui adversar, este vorba de a avea înţelepciunea să ne gândim la interesul ţării, la interesul major al României şi tocmai pentru că această ordonanţă nu are niciun fel de ascunzişuri, nu are niciun fel de dedicaţie specială, am stat şi ne-am gândit dacă asta este problema, că aşa se percepe, de ce să nu arătăm că putem să o retragem, pentru că nu avem noi niciun fel de interes personal”, a spus liderul ALDE.