Sindicatul angajaţilor de la Thomson Reuters, a votat în majoritate începerea unei greve de 48 de ore, odată cu publicarea rezultatelor financiare ale companiei Thomson Reuters.
"Am încercat să ajungem la o înţelegere cu managementul, dar refuzul companiei de a îmbunătăţi oferta de creştere salarială, care este sub rata inflaţiei, după ce am avut în mod constant salariile reduse, ne-a determinat să votăm intrarea în grevă, pentru prima dată în ultimii 25 de ani", au declarat reprezentanţii sindicatului angajaților de la Reuters.
Sindicaliștii au mai amenințat cu greva în 2008 și 2009, când au avut loc restructurări, după fuziunea Reuters-Thomson din aprilie 2008.
La greva din 9 și 10 februarie vor participa circa 150 de jurnaliști. Redactorul-șef al Thomson Reuters, Stephen Adler, a asigurat că indiferent de numărul celor care intră în grevă, se va asigura că agentia va livra în continuare conținut de calitate. „Respectăm dreptul colegilor noștri de a protesta și îi așteptăm bucuroși să revină la serviciu”, a mai spus Adler.