Vești bune pentru bucureșteni. Un reprezentant al protestatarilor din metrou a anunțat că s-a ajuns la un acord cu Ministerul Transporturilor în ceea ce privește activitatea Metrorex. 

Potrivit acestuia, ministrul Transporturilor a recunoscut în final că va purta negocieri cu Unitatea Sindicatul Liber Metrou, săptămâna viitoare. Sursa citată mai precizează că printre problemele existente se numără deficitul de personal.

Totodată, el a mai adăugat că s-a ajuns la situația în care sindicaliștii își făceau treaba cu teamă să nu facă ceva ileag.

„În sfarsit dl ministru Catalin Drula si trimisii dansului au recunoscut ca trebuie sa negocieze cu Unitatea Sindicatul Liber Metrou. Am obtinut ca saptamana viitoare sa ne vedem zi de zi pentru a discuta toate problemele. Prima, deficitul mare de personal, tot scandalul a plecat de la disponibilizarea masiva, 25% din personal. Nu au fost doar 10 oameni, va rog sa va interesati.

Ajunsesem in pozitia sa ne fie frica sa ne facem treaba sa nu gresim sa nu se ducem pe la puscarie sau unii sa murim. Prima greseala a lui Drula si a premierului Citu e ca au facut o lege a bugetului care blocheaza activitatea Metrorex. Sa nu ni micsoreze salariile pentru ca este un drept castigat si s-au scumpit benzina, painea”, a declarat reprezentantul sindicatului.

Circulația metrourilor a fost blocată vineri

De menționat este faptul că, vineri, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

În acest context, Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că a depus plângere penală la DNA în care îi acuză pe cei responsabili de blocarea metroului de zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu şi infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea