”Ne-am confruntat deja cu asta şi s-a ajuns la blocarea a mii de persoane şi la suspendarea furnizării de bunuri”, a spus Zaharieva într-o conferinţă de presă.

”Aş dori să spun că Bulgaria este deschisă pentru turiştii cehi. Autorităţile au luat toate măsurile necesare pentru siguranţa lor”, a continuat şefa diplomaţiei bulgare, care a felicitat Republica Cehă pentru că este ”un exemplu pentru alte ţări după deschiderea graniţelor sale pentru intrarea liberă a cetăţenilor UE”.

În luna iunie, Ekaterina Zaharieva a menţionat că Bulgaria este una dintre cele mai sigure destinaţii turistice în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19.

Bulgaria şi-a deschis în luna mai frontierele pentru ceilalţi cetăţeni din Uniunea Europeană, după o interdicţie de intrare care a fost în vigoare două luni. Libera circulaţie între ţările UE a fost reluată de la jumătatea lunii iunie.

Pe de altă parte, şefa diplomaţiei bulgare a accentuat că este esenţial ca în noul buget multianual al UE pentru perioada 2021-2027 politica de coeziune să aibă aceeaşi pondere ca în prezent.

Noi restricții în Bulgaaria din cauza numărului ridicat de îmbolnăviri

Bulgaria a anunţat joi un număr record de persoane infectate – 240, la 4.300 de teste făcute. Cele mai multe în Sofia şi în Plovdiv. Așa că autoritățile au impus restricții.

Autoritățile au hotărât să aplice măsuri mai stricte și au limitat evenimentele sportive și adunările publice la 30 de persoane. Iar barurile de noapte vor avea voie să funcționeze doar în aer liber, la 50% din capacitate.

„Mulţi oameni au fost amendaţi, inclusiv în centrul pietonal din Sofia, unde am văzut că angajaţii unor restaurante faimoase nu poartă mască, ceea ce pentru mine e o încălcare flagrantă a legii. Da, vom face controale şi vom fi foarte stricţi. Şi, dacă vom descoperi nereguli, vom închide restaurantele.”, este de părere dr. Angel Kunchev, Chief Health Inspector.