Dan Oros, Head of Marketing Google & YouTube Romania, a fost invitat la emisiuna ”Ochii pe mine”, în cadrul căreia  a vorbit despre aceste aspecte. Mai exact, potrivit acestuia, dezinformarea și mentalitatea oamenilor reprezintă marile provocări de care se lovește cel mai mare căutător profesionist al planetei și anume Google.

Totodată, el a fost întrebat dacă este adevărat sau nu faptul că Google poate asculta telefoanele utilizatorilor. Potrivit acestuia, mitul este unul fals, iar în general, reclamele apar în contextul în care persoanele caută o informație în motorul de căutare.

„Am auzit persoane spunând lucrul acesta și pot să spun că nu este adevărat. De multe ori, când vorbești despre un subiect tu cauți online pe subiectul respectiv și, din acel motiv, îți vin anumite reclame”, a declarat Adrian Oros.

El a mai vorbit și despre existența unui ”microfon”, pe care Google l-ar activa în permanența utilizatorului. În acest context, Adrian Oros suține că dispozitivele au anumite microfoane pe care utilizatorii le pot folosi pentru a interacțina cu asistentul.

„Asta nu este adevărat. Ce este adevărat, în schimb, este faptul că dispozitivele au anumite microfoane ce le folosești pentru a interacționa cu asistentul. Dacă spui Ok Google acesta se activează și, din acel moment, ascultă ce spui în așa fel încât să îți dea raspunsul la întrebarea pe care o pui”, explică Dan Oros.

Cei care recunosc vulnerabilitățile, sunt recompensați

Un alt lucru prezentat de Dan Ocros este recompensarea utilizatorilor. Mai exact, potrivit acestuia, persoanele care descoperă vulnerabilități ale sistemelor, sunt recompensați pe acest lucru, ajutând totodată la rezolvarea acestor probleme.

,,Noi plătim în fiecare an, avem programe prin care recompensăm oamenii care reușesc să arate vulnerabilități ale sistemelor noastre. În mod oficial. E o competiție și oamenii care reușeșc să găsească anumite vulnerabilități sunt recompensați. Nu știu dacă sunt angajați sau nu”, a adăugat cesta.

În ceea ce privește rețeaua viitorului, Dan Oros susține că tehnologia îi oferă oportunitatea oricărei persoane de a câștiga bani online, deci este posibil ca în viitor, tot mai multe persoane să își monetizeze hobby-urile, indiferent că este vorba de design, muzică, sau gamming.

,,Cred că e foarte greu să spui care e rețeaua viitorului, însă cumva tehnologia permite oricărei persoane să câștige bani online și asta o să fie un trend extrem de interesant în următorii ani, în sensul în care vor fi din ce în ce mai mulți oameni care vor monetiza hobby-urile lor.

Poate cei care se pricep la design, muzicieni, industria gaming-ului. Practic, ce face internetul e că spune tu nu mai ai o piață doar de, nu știu, 200.000 de oameni din orașul tău, ci ai acum o piață de 4 miliarde de oameni care sunt online și care vor să cumpere produsele și serviciile tale. Și atunci o să vedem o economie a freelancerilor și a oamenilor care produc ceva servicii și produse la ei acasă și le vând online”, a mai spus Dan Oros.