Google anunță transformarea spațiilor sale în centre de vaccinare anti-COVID! Informația a fost transmisă de către Sundar Pichai, CEO al Alphabet și Google, conform afp.com

„Pentru a contribui la campania de vaccinare, începând din Statele Unite, vom pune la dispoziţie o serie de spaţii Google, precum clădiri, parcări şi spaţii deschise”, a scris şeful Google, Sundar Pichai, într-o postare pe blog.

Google anunță transformarea spațiilor sale în centre de vaccinare anti-COVID

„Aceste sit-uri vor fi deschise oricui este eligibil pentru vaccin conform criteriilor de stat şi locale”, a explicat acesta.

Primele spaţii pentru vaccinare vor fi deschise în Los Angeles şi zona San Francisco, în California, în Kirkland, în statul Washington şi în oraşul New York. Trebuie menționat că Google intenţionează să deschidă mai multe astfel de centre.

De asemenea, Google colaborează cu grupul One Medical şi cu agenţiile de sănătate publică din SUA pentru a pune în aplicare iniţiativa.

Sundar Pichai a anunţat și că Google va acorda subvenţii de 100 de milioane de dolari pentru campanii publicitare către Fundaţia Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi diverse organizaţii mondiale, precum şi 50 de milioane de dolari pentru a ajuta agenţiile de sănătate publică să educe comunităţile defavorizate cu privire la imunizare.

Mii de doze de vaccin au fost distruse în SUA dintr-o eroare

Aproape 2.000 de doze de vaccin coronavirus Moderna au fost distruse la un spital din Boston, după ce un congelator a fost scos din priză din greșeală, iar sistemul de alarmă nu a funcționat, relatează The Independent.

Un purtător de cuvânt al spitalului a confirmat pentru NBC Boston 1.900 de doze de la Centrul Medical Jamaica Plain din Boston au fost distruse marți.

Ștecherul congelatorului s-a slăbit după ce un angajat al spitalului „l-a scos din greșeală” în timp ce făcea curățenie, iar sistemul de monitorizare al echipamentelor și care ar fi trebuit să dea alarma nu a funcționat.

O anchetă internă a fost deschisă pentru a determina de ce s-a întâmplat acest lucru. Purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că se lucrează pentru înlocuirea dozelor distruse, iar centrul medical „nu prevede perturbări ale procesului de vaccinare”.