„Știți de ce n-are ursul coadă? De ce nu avem capitalism în România? Deoarece corporațiile protestează doar atunci când le doare pe ele; atunci când le sunt afectate interesele descoperă brusc avantajele unui stat mic. În rest, când statul le dă comenzi și le asigură privilegii, e foarte bun, poate chiar să mai crească, așa cum spunea Ionut Dumitru, căci doar România e pe ultimul loc din Europa la colectarea veniturilor fiscale.

Introducerea impozitului pe cifra de afaceri descurajează start-up-urile? Nici vorbă! Start-up-urile plătesc și în prezent impozit pe cifra de afaceri. Afacerile mici sunt descurajate de impozitul pe profit: 33% din microîntreprinderi au o rată a profitului mai mare de 18,75%; spre comparație, doar 6,5% din marile întreprinderi (cu venituri de peste 10 mil. euro) au o asemenea profitabilitate. Deci impozitul pe profit e rău pentru microîntreprinderi, nu pentru corporații.

Uite de aia n-are ursul coadă. Că vine PwC, săraca, și zice, că vai, de pe urma înlocuirii impozitului pe profit ar fi afectate companiile aflate la început de drum.

Stimate corporații, vreți să trăiți într-o economie liberă? Investiți în educație! Nu mai dați pe socialisme! Nu mai trăiți în pat cu guvernul. Nu mai fabulați.”