Tristețe mare pentru Gina Pistol după aflarea veștii că părintele Varlaam de la Mănăstirea Partoș din Banat a murit, răpus de noul coronavirus. Aceasta a postat un mesaj în memoria preotului, o persoană importantă pentru sufletul ei, dar și pentru mulți alți creștini din zona Banatului și nu numai.

„Drum lin, Padre”, a scris Gina Pistol pe o fotografie în care apare alături de părintele Varlaam.

El era internat în stare foarte gravă la Terapie Intensivă la Spitalul Victor Babeş de mai multe zile, după ce s-a infectat cu coronavirus în urmă cu aproape trei săptămâni.

Un mesaj despre moartea preotului a venit și de la Mănăstirea Partoș în cursul zilei de ieri, care a confirmat cauza decesului îndrăgitului părinte.

„De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareț Varlaam bate în veșnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veșnicie și pentru veșnicie. De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deși s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul (…)

Mergi acum prin lumină… și te odihnește lângă Domnul pe care atât de mult l-ai iubit, Padre drag. Să-ți fie dragostea dăruită lumii scară spre veșnicie. Acum te-ai născut în Cer, acum e ziua mântuirii pentru tine, până în clipa în care vom fi din nou Acasă, împreună. Ai fost lumină din Lumină, viață din Viață și inimă din inima Lui… privim în gol drumul plecării tale, dar nu plângem ca unii care nu avem nădejde, știm că tu mereu ți-ai dorit să te întorci lângă Mirele inimii tale. Deja ne doare dorul de tine, iartă-ne micimea, iartă-ne neputința de a înțelege taina inimii tale, gândul tău cu fiecare dintre noi, cu lumea întreagă. Te rugăm să nu ne lași din inima și din veghea ta, de Acasă acum…”, este mesajul transmis de cei de la mănăstire.

Preotul din Banat le transmitea enoriașilor pe pagina sa de Facebook, după ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, să respecte regulile minime de igienă și să poarte mască.

„Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor… Știți cât de mult țin la asta. E esențial! Vremurile nu sunt bune…

Dacă cineva dintre voi ați fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea si observați simptome, vă rog mult să vă căutați medicul de familie, faceți testul și să aveți grijă de voi”, scria starețul de la Mănăstirea Partoș.