Gina Pistol, aspru criticată de fanii ei. Ce a postat vedeta pe Instagram de i-a enervat pe fani

Vedeta de la Antena 1 a postat pe contul său de Instagram câteva videoclipuri în care pisica sa, numită Gosha, stă aproape de fiica lor venită pe lume de câteva săptămâni. Unii fani ai Ginei Pistol nu sunt de acord ca pisica să stea în același pat cu copilul pentru că, spun ei, părul de pisică este periculos pentru copii.

Înainte de venirea pe lume a micuței Josephine, Gina Pistol a fost întrebată în nenumărate rânduri dacă va renunța la pisica pe care o are. Vedeta a precizat la acea vreme că nu va renunța la animalul de companie pe care-l îndrăgește atât de mult, notează ciao.ro.

Ce spun specialiștii despre animalele de companie din jurul celor mici

Părul de pisică este o temă dezbătută des între mămici. Unele dintre ele sunt de părere că pisicile trebuie să crească în preajma copiilor pentu că ele îi ajută să se dezvolte, altele spun că acestea nu au ce căuta lângă copii din cauza părului.

Specialiștii, însă, vin și ei cu o părere bazată pe studii. Așadar, ei spun că expunerea bebeluşilor la animalele de companie în primele lor luni de viaţă poate stimula sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor.

„S-au făcut studii legate de așa zisul risc al expunerii copiilor la părul de animale de companie și s-a văzut că acești copii care în primii ani de viață au venit în contact cu animale de companie, sunt de fapt protejați pentru a dezvolta boli alergice ulterior în viață. Așa zisa teoriei a igienei. Suntem mai dispuși să facem boli alergice, atunci când vorbim de un mediu controlat, igienizat excesiv și cu substanțe foarte puternice.

Nu e nevoie atunci când vine un nou născut să se renunțe la animalul de companie sau să se dea altcuiva pe o perioadă de luni… este foarte, foarte greu de ajuns la măsurile acestea radicale. Putem face lucruri și putem, de exemplu, când vine un nou născut, să creem o zonă limitată în care animalul de companie să nu ajungă”, spune medicul pediatru Mihaela Niță.

Animalele de companie trebuie duse des la veterinar

Medicul veterinar Mihai Budăi spune că cei care urmează să devină părinți și au și animale de companie trebuie să fază o vizită medicului veterinar pentru a vedea dacă animalul este sănătos și dacă poate sta în preajma celor mici.

„Animalul trebuie văzut de un medic înainte să îl vadă copilul, testat de boli care nu pot fi tratate, pregătit din punct de vedere al sănătății pentru intrarea în casă și abia după aceea prezentat copilului, dacă vorbim de situații în care sunt copii. Vaccinat, se recomandă să îl luăm gata vaccinat, deparazitat intern, deparazitat extern, și un control să ne asigurăm că animalutut este de cursă lungă și putem să lucrăm cu el.”, spune Mihai Budai, medic veterinar, scrie digi24.ro.