Patronul FCSB a coborât pe poziția 11 în clasamentul celor mai bogați români cu o avere estimată la 400-450 de milioane de euro. Acesta s-a schimbat mult după anii petrecuți după gratii. Din portofoliul său de afaceri mai face parte doar firma de construcții Arcom, o umbră a ceea ce a fost cândva, ferma Avicola Iași, care merge în pierdere și FCSB.

DNA a pus și sechestru pe conturile milionarului într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani împreună cu nepotul său Vasile Geambazi.

„Da, tată, da. Mă acuză de spălare de bani. Zic ei că am spălat bani cu Vasi. Că el mi-a dat mie 50 de milioane de euro de la el din cont și eu i-am dat înapoi, i-am dat 50 de milioane, i-am dat și mai mult. Ce spălare de bani să fie, eu i-am dat cadou.

Eu ajut oameni. Ce afaceri are Vasi să-mi dea mie să-i spăl banii? Ce eu sunt nebun să ajut oamenii și să fac pușcărie. (…) Eu fac donații, fac cadou. Sunt bani curați. Ce sunt nebun să spăl bani ca să ajut oameni, să fac eu pușcărie. Eu fac o grămadă de acte de caritate. Ce aflați voi e doar 3% din actele pe care le fac eu. DNA-ul nu mai are ce să facă, nu mai e corupție și trebuie să scoată oameni publici în evidență ca să își justifice existența”, a declarat Becali.

Singura afacere importantă la vedere pe care o deține Becali este FCSB, fosta Steaua București. Fosta, pentru că Gigi Becali a pierdut și procesul cu MAPN care i-a luat numele și palmaresul echipei. Totuși încasările și performanțele echipei nu mai sunt ce au fost odată, mai ales la nivel european. Cu toate acestea rămâne cel mai stabil club din România, ce înregistrează venituri anuale de peste 15 milioane de euro.