Lovitură importantă dată de către suedezii de la IKEA în România. Aceştia vor construi un nou magazin la Timişoara, exact lângă cel care va urma să construiască şi fraţii Dedeman. Nu e prima dată când se întâmplă acest lucru. Şi la Bucureşti s-a întâmplat la fel.

IKEA dă marea lovitură în România

Aşadar, după ce la Bucureşti IKEA a construit un magazin vizavi de Dedeman, pe bdul Theodor Pallady din Capitală, aşa se va întâmpla şi la Timişoara. Ikea a cumpărat în 2019 un teren de 8 hectare de la Ion Ţiriac într-o tranzacţie estimată la 8 mil. euro, adică 100 euro/mp.

Cea mai recentă investiţie a suedezilor de la IKEA pe piaţa locală este magazinul din zona Pallady, în care au in­vestit aproximativ 90 de milioane de euro. Aici lucrează 600 de angajaţi, acesta fiind al doilea ma­gazin IKEA de pe piaţa din Capitală, după cel din Băneasa, dar şi cel mai mare din sud-estul Europei.

Noi detalii despre magazinul IKEA

Magazinul IKEA va fi amplasat pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăviţa, judeţul Timiş, mai precis la intrarea în Timişoara dinspre Arad. Retailerul suedez de mobilă IKEA a demarat deja lucrările la infrastructura rutieră a viitorului magazin care seva deschide teritoriul administrativ al comunei Dumbrăviţa.

În primă fază, obiectivul este amenajarea unui sens giratoriu pe câmpul de la intrarea în Timişoara. Mai exact, la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului). De asemenea, tot acum se va lărgi la patru benzi strada Petru Ţuţea şi se va face drumul colector care va merge paralel cu calea Aradului.

De menționat este faptul că, lucrările avansează cu rapiditate şi se vede cu ochiul liber avansul, iar deşi data finalizării este 12 decembrie 2021, constructorii speră să termine mai repede, conform primarului Dumbrăviţei, Horia Bugarin.

Potrivit acestuia, termenul maxim de construcție este de maxim 12 luni, iar cel mai probabil, în primăvara anului viitor, timișorenii vor putea merge deja la cumpărături. Totodată, el a mai adăugat că Timișoara va ajunge și ea pe o hartă europeană a magazinelor Ikea, lucru excepțional pentru România, dar și pentru oraș în sine.

“Termenul maxim va fi de 12 luni, dar ei speră să-l termine mai repede. Probabil că în primăvara anului viitor o să fie gata. Punem Dumbrăviţa pe harta Europei. Nu vom mai fi o localitate periurbană din zona Timişoarei, vom fi o localitate unde există un magazin IKEA. Iar momentan, în România există doar la Bucureşti.

Vom ajunge pe o hartă europeană a magazinelor IKEA, ceea ce mie mi se pare că este un lucru excepţional. Cu siguranţă, tot ce înseamnă zona de vest a României, o parte din Ungaria şi Serbia, dar şi alte judeţe de la noi, vor veni să cumpere mobilă din magazinul de la Dumbrăviţa”, a spus Horia Bugarin, conform adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, se preconizează ca magazinul să fie deschis în 2022. În ceea ce privește construcția, noul centru comercial va avea trei niveluri, iar construcţia va include panouri fotovoltaice şi sisteme ce captează energia geotermală. Toată zona va fi reconfigurată şi pentru acces.

250 de angajați va avea noul magazin Ikea, va deservi o întreagă regiune, numai locuitorii Timişoarei sau ai Dumbrăviţei. De menționat este faptul că, terenul de 85.000 de metri pătraţi de la marginea Timişoarei a fost în proprietatea omului de afaceri Ion Ţiriac, iar la începutul anilor 2000 s-a vorbit că în zonă se va deschide un magazin al retailerului belgian Cora.

În final, afacerea nu a fost încheiată, însă întreaga zonă a rămas în folclorul local ca „zona Cora”.