Gică Hagi face o mutare surpriză cu Viitorul Constanța. Clubul înființat de el intră practic pe o nouă traiectorie, în urma fuzionării cu o altă echipă.

”Dorim să devenim cei mai buni”, se arată în comunicatul emis de club, în care se anunță mutarea.

Gică Hagi face o mutare surpriză cu Viitorul Constanța. ”Echipă susţinută de toţi constănţenii”

FC Viitorul a emis, sâmbătă, un comunicat, în care susţine că a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toţi constănţenii.

„Conducerea FC Viitorul Constanţa a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toţi constănţenii. Suntem de acord să existe o singură echipă, o singură iubire pentru toţi suporterii dobrogeni. Dorim să devenim cei mai buni, iar pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie ca această echipă să fie susţinută de toţi constănţenii, de conducători, de oficialităţi şi de suporteri”, a precizat FC Viitorul.

În ultima perioadă au apărut informaţii cu privire la fuziunea echipelor FC Viitorul din Liga I, patronată de Gheorghe Hagi, şi Farul Constanţa din Liga a II-a, condusă de fostul internaţional Ciprian Marica, informează news.ro.

Echipa de fotbal Viitorul a fost înființată în anul 2009 de către Gheorghe Hagi. Clubul a început activitatea competițională în anul înființării, când a preluat locul cedat de CSO Ovidiu în Liga a III-a.

Campioana sezonului 2016-2017

A promovat în Liga a II-a, unde a jucat două sezoane (2010-2011 și 2011-2012). În sezonul 2010-2011 de Liga a II-a Viitorul a terminat campionatul pe locul 9 iar la sfârșitul sezonului 2011-2012 a promovat în Liga I.

FC Viitorul este un club de fotbal profesionist din Constanța, România care evoluează în Liga I, fiind campioana sezonului 2016-2017, acesta fiind și primul trofeu din istoria clubului, și câștigătoarea cupei în 2018-19.

Clubul își dispută în prezent meciurile de acasă pe Stadionul Viitorul din Ovidiu, în apropierea municipiului Constanța.

Înainte de a se muta pe Stadionul Orășenesc din Ovidiu, clubul s-a bucurat de susținerea autorităților din Voluntari și a jucat meciurile acasă pe stadionul Concordia din Chiajna.

În sezonul 2012-2013, Viitorul a terminat pe locul 13, obținând, totodată, cele mai mari victorii, contra campioanei din ediția respectivă, FCSB cu 5-2 în deplasare și a fostei campioane Dinamo, cu 3-2, tot în deplasare, salvându-se de la o potențială retrogradare.

În sezonul 2015-2016, clubul a obținut cea mai bună performanță a sa, calificându-se în tururile preliminare ale UEFA Europa League 2016-2017, după ce a terminat play-offul Ligii I pe locul 5.

La primul meci în cupele europene, Viitorul este învinsă de către KAA Gent, cu scorul de 5-0.

Sursă foto: Football Makes History.