Marcel Ciolacu, prezent în Parlament la o repriză de înjurături

Îmbrăcat cu un tricou pe care scrie „Stop violenței împotriva femeilor”, premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la dezbaterea din Parlament pe această temă. Chiar de ziua sa, Ciolacu a făcut un gest simbolic. Șeful Guvernului a venit la Parlament cu un tricou pe care apare mesajul menționat. Gestul pare să nu fie întâmplător, în contextul în care chiar luni în Legislativ a fost un scandal politic cu jigniri la adresa mamelor.

Scandalul din Parlament de luni, cu înjurături și obscenități, a avut o continuare marți. Premierul a sosit la Parlament, îmbrăcat cum am spus, însoțit de unul dintre actorii principali ai scandalului, Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților.

Mai mult, cearta dintre Simonis și liderul AUR, George Simion, a avut loc tocmai pe fondul dezbaterii subiectului violenței împotriva femeilor.

De altfel, mai mulți parlamentari PSD au venit la ședința de plen cu tricouri asemănătoare celui purtat de șeful Executivului.

Înjurături ca la ușa cortului în Parlament

Dezbaterea despre violența împotriva femeilor a avut loc ieri în Camera Deputaților când a avut loc cearta între Simonis și Simion. Scandalul a pornit încă de la începutul ședinței de plen când George Simion a mers la prezidiu, unde s-a certat cu Alfred Simonis.

Cei doi și-au adresat cuvinte grele. Într-o înregistrare difuzată de Digi24, Simonis îi explică deputatului AUR Ringo Dămureanu că Simion l-ar fi înjurat de mamă. Dămureanu nu l-a contrazis. Iar Simonis a coborat mai târziu și la microfon unde s-a plâns de cuvintele înjurioase pe care le-a primit.

Simonis a declarat luni, în plen, că la începutul şedinţei, „un domn deputat, mai rusofil aşa” a mers la el și i-a spus „am să o violez pe mă-ta!”. Social-democratul făcea referire la liderul AUR, care a negat acuzațiile și a spus că el a fost cel jignit.

AUR a publicat apoi pe contul oficial de Tik-Tok o parte truchiată a dialogului dintre George Simion și Alfred Simonis în care acesta din urmă este surprins adresând cuvinte extrem de dure liderului AUR. „Băga-mi-aş … în mă-ta! Îţi sparg dinţii! Ascultă bine aici! Ţine minte!”, a spus Simonis. „Serios? Ia să vedem! Băi, lichea pitică!”, a replicat Simion.