ANM vine cu informații importante pentru cetățenii din România. Potrivit meteorologilor, vremea se răcește pe întreg teritoriul țării în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor ajunge chiar şi sub 0 grade. În săptămâna 22 -28 noiembrie, există șanse să apară precipitații în toate regiunile țării.

Vremea în Munteania

În această zonă, temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, pe 15 noiembrie, spre 8 grade, în data de 17 noiembrie. Ulterior se vor semnala creşteri spre medii în jurul a 14 grade, duminică, 21 noiembrie. Maximele vor scădea până spre sfârşitul intervalului spre valori medii de 8 – 9 grade. Minimele vor scădea în jurul a zero grade, joi, 18 noiembrie. Cu uşoare variaţii, minimele vor creşte spre 4 grade, în data de 23 noiembrie, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre valorii medii de la -1 grad la zero grade.

Vremea în Oltenia

Oltenii au parte de schimbări termice. Maximele scad de la 10 grade de spre valori medii la începutul acestei săptămâni, iar miercuri ajung chiar la 8 grade. Apoi, până în data de 21 noiembrie, temperaturile vor creşte spre 13 grade. După ziua de duminică, temperaturile maxime vor scădea treptat, astfel încât la sfârşitul weekendului, în medie se vor înregistra 7 – 8 grade. În perioada 15 – 24 noiembrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra valori medii între două şi 4 grade, apoi acestea vor scădea până în jurul a zero grade, valoare ce va fi de interes în perioada 25 – 28 noiembrie.

Vremea în Transilvania

În această regiune a țării, vremea se va răci în intervalul 15 – 19 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 10 grade, spre 6 – 7 grade. După aceea, valorile termice vor creşte uşor spre 9 – 10 grade, în medie, în perioada 20 – 22 noiembrie, și vor scădea spre 4 – 5 grade, valori ce vor fi de interes pentru perioada 24 – 29 noiembrie. Minima din intervalul 15 – 18 noiembrie va fi de la -2 la zero grade, în medie, după care va ajunge în jurul a două grade, în data de 21 noiembrie. Vremea se va răci, iar valorile minine vor scădea de la două grade, în medie, spre -3 grade, până la sfârşitul intervalului.

Vremea în Moldova

Pe durata acestei săptămâni, moldovenii vor avea parte de maximele termice care vor scădea de la 9 grade în medie, în prima zi, spre 6 grade în data de 16 noiembrie, apoi vor creşte treptat până spre 12 grade, în data de 21 noiembrie, după care media maximelor va scădea uşor de la 6 grade, spre 4 – 5 grade până la sfârşitul intervalului. Minimele vor scădea de la 4 grade, în medie în data de 15 noiembrie, spre valori în jurul a -1 grad în data de 17 noiembrie, apoi vor creşte spre 5 – 6 grade, în data de 21 noiembrie, iar ulterior acestei date şi până la sfârşitul intervalului vor scădea spre valori de -2 grade.