Cancelarul german Angela Merkel într-un interviu publicat miercuri de Frankfurter Allgemeine Zeitung că noile tulpini de COVID-19 reprezintă un risc pentru apariţia unui al treilea val de infecţii şi, prin urmare, Germania trebuie să procedeze cu atenţie astfel încât să nu fie necesară impunerea unui nou lockdown la nivel naţional, conform reuters.com

„Din cauza (tulpinilor), intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea apărea un al treilea val. Aşadar, trebuie să procedăm cu înţelepciune şi atenţie, astfel încât un al treilea val să nu necesite un nou lockdown în toată Germania”, a declarat Angela Merkel.

Angela Merkel, despre siguranța vaccinului AstraZeneca

„AstraZeneca este un vaccin de încredere, eficient şi sigur. Autorităţile ne spun că acest vaccin poate fi de încredere. Atât timp cât vaccinurile sunt insuficiente cum sunt acum, nu poţi alege cu ce vrei să fii vaccinat”, a menţionat de asemenea cancelarul german, în contextul în care din cele peste 1,4 milioane de doze din acest vaccin distribuite în Germania numai circa 239.000 au fost administrate până marţi.

Schimbare majoră pe tot continentul

Ministrul pentru Afaceri Europene, Michael Roth, a transmis recent că autoritățile din Germania ar putea relua discuțiile despre introducerea unui certificat de vaccinare anti-COVID.

Michael Roth a transmis că problema introducerii unui certificatul de vaccinare anti-COVID trebuie reluată în discuție deoarece s-a observat că persoanele vaccinate nu sunt un pericol pentru cei din jurul lor, relatează Radio România Actualități (RADOR).

De asemenea, ministrul german pentru Afaceri Europene a mai spus că restricțiile de la granița cu Cehia nu încalcă Acordul Schengen de liberă circulație, pentru că protejează populația de variantele cele mai periculoase de coronavirus, care veneau din țara vecină.