Michael Roth a transmis că problema introducerii unui certificatul de vaccinare anti-COVID trebuie reluată în discuție deoarece s-a observat că persoanele vaccinate nu sunt un pericol pentru cei din jurul lor, relatează Radio România Actualități (RADOR).

De asemenea, ministrul german pentru Afaceri Europene a mai spus că restricțiile de la granița cu Cehia nu încalcă Acordul Schengen de liberă circulație, pentru că protejează populația de variantele cele mai periculoase de coronavirus, care veneau din țara vecină.

Certificatul de vaccinare anti-COVID

Trebuie reamintit că guvernul ceh a reuşit să ajungă, pe 14 februarie, la un acord de ultim moment cu guvernatorii regionali pentru a introduce o nouă stare de urgenţă timp de 14 zile pentru a evita o suspendare haotică a măsurilor de restricţie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Ministrul pentru Afaceri Europene a explicat că restricțiile similare în privința Franței s-au lovit de un o opoziție a landurilor de frontieră. Oficialul susține că autoritățile din Berlin sunt în contact cu cele din Paris pentru a se asigura că măsurile de protecție sunt aceleași de ambele părți.

În momentul de față, Germania se află pe locul 10 la nivel mondial în topul țărilor cel mai afectate de pandemia de COVID-19, cu peste 2 milioane de cazuri de contaminare și 68,772 de decese.

Germania trimite o undă de șoc în Europa

Angela Merkel a trimis o undă de șoc în Europa, după o declarație făcută într-o reuniune a conducerii Uniunii Creştin-Democrate (CDU). Șefa executivului de la Berlin a anunțat marele plan care ne va schimba viețile tuturor.

Cancelarul german Angela Merkel a propus un plan în trei etape pentru ridicarea restricţiilor, legate de intensificarea activităţii de testare la COVID-19, conform reuters.com

Șefa executivului de la Berlin doreşte să redeschidă părţi ale societăţii începând cu extinderea numărului de contacte personale, urmată de şcoli şi colegii vocaţionale şi, în a treia fază, de activităţi sportive, restaurante şi cultură, potrivit participanţilor la reuniune.

Sursa foto: Dreamstime