Copii de 12 ani vor fi vaccinați anti-COVID? Specialiștii din Germania și-au schimbat recomandările

Comisia Permanentă de Vaccinare (STIKO) din Germania a recomandat vaccinarea anti-COVID începând cu vârsta de 12 ani, conform informațiilor transmise de efe.com

Astfel, instituția notează că decizia a fost luată în baza noilor evidenţe ştiinţifice, care arată că „avantajele vaccinării depăşesc riscurile unor efecte secundare foarte rare (…) Aceste recomandări doresc în primul rând protejarea directă a copiilor şi a adolescenţilor”.

Vaccinarea trebuie să aibă loc după prezentarea unei explicaţii medicale

Totuşi, vaccinarea trebuie să aibă loc după prezentarea unei explicaţii medicale privind avantajele şi riscurile, explică Comisia Permanentă de Vaccinare din Germania, care s-a declarat împotriva folosirii vaccinării ca pe o condiţie prealabilă pentru ca minorii să poată participa la activităţi sociale.

De asemenea, instituția îşi bazează schimbarea de poziţie pe datele a aproximativ 10 milioane de minori vaccinaţi din SUA, potrivit sursei menționate. Amintim că specialiștii recomandau până acum vaccinarea începând cu 12 ani doar a minorilor cu boli prealabile, în ciuda presiunilor politice exercitate asupra sa pentru a extinde campania de vaccinare.

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, s-a exprimat în urmă cu două săptămâni în favoarea vaccinării copiilor începând cu 12 ani, cu scopul reluării cursurilor şcolare cu prezenţă fizică.

Până în momentul de față, 24,3 % dintre minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani din Germania au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 15,1 % sunt imunizaţi cu schema completă, conform datelor Institutului Robert Koch (RKI) de virusologie.

Germania elimină orice gratuitate pentru testarea COVID

Amintim că Germania vrea să pună capăt testării gratuite pentru COVID-19 în doar câteva luni. Informația a fost dezvăluită de grupul de presă RND, care dezvăluie existența unui proiect de propunere în acest sens. Măsura va fi discutată de cancelarul Abgela Merkel şi liderii celor 16 landuri, transmite Reuters.

În Germania, Guvernul a oferit testarea gratuită a populaţiei, în martie, pentru a face posibilă o întoarcere treptată la viaţa normală după carantina introdusă pentru a ţine sub control al treilea val al epidemiei de COVID-19.

În această țară, doar 55% din populaţia este complet vaccinată. Între timp au apărut solicitări privind oprirea cheltuielilor banilor contribuabililor pe o schemă subvenţionată care acum este destinată în principal celor care nu sunt încă vaccinaţi, chiar dacă vaccinurile sunt disponibile pentru toţi.

Sursă foto: Dreamstime