Piaţa din ce în ce mai aglomerată a autovehiculelor electrice a primit, în acest weekend, un nou concurent. Este vorba despre un nume celebru, Hummer, transformat acum într-o maşină integral electrică.

Gigantul General Motors a prezentat un SUV Hummer integral electric. Maşina va putea fi cumpărată începând cu anul 2023 şi va costa peste 110.000 de dolari, potrivit CNBC.

Acest model electric se va alătura unui model pick-up Hummer, tot electric, care va fi lansat pe piaţă în toamna acestui an.

Duncan Aldred, vicepreşedinte global al GMC: „Vehiculele electrice Hummer vor fi cele mai capabile şi atrăgătoare supercamionete electrice din istorie.”

Caracteristicile tehnice ale SUV-ului electric Hummer

SUV-ul electric Hummer va avea acelaşi cuplu ca şi pick-up-ul, însă este foarte posibil să aibă o autonomie cu 80 km mai mică, o putere maximă mai redusă cu 170 CP şi să fie cu o jumătate de secundă mai lent decât pick-up-ul, din cauza dimensiunii bateriei.

Autonomia SUV-ului este estimată a fi cuprinsă între 400 km şi mai bine de 480 km, în funcţie de model.

Hummer-ul electric va putea ajunge de la 0 la 100 km/h în circa 3,5 secunde. Potrivit GM, SUV-ul are până la 830 de cai putere.

Modelul de bază pleacă de la 80.000 de dolari

SUV-ul Hummer EV a debutat printr-o prezentare făcută de vedeta NBA LeBron James, în timpul meciului de baschet din cadrul NCAA, dintre Baylor Bears şi Houston Cougars, transmis la CBS.

Preţul pentru SUV va varia de la aproximativ 80.000 de dolari pentru un model de bază, la 110.595 de dolari pentru un model special de lansare ”Ediţia 1” cu un „pachet off-road extrem” disponibil.

Preţurile vor varia în funcţie de autonomie, performanţă şi dimensiunea bateriei vehiculului.

General Motors a precizat că va produce mai întâi celor mai scumpe variante, la începutul anului 2023, urmate de versiuni mai puţin costisitoare până în primăvara anului 2024.

Producătorul de autovehicule face rezervări pentru vehicul pe site-ul său web.