Dialogul cu functionarul de la circa financiara decurge in felul urmator:
” -Timbrul se poate cumpara de la posta”, spune functionarul. „Ma cam grabesc si cine stie daca prin zona o fi vreun oficiu postal” vine replica.
„Avem si noi aici”, spune omul de la ghiseu. „Cu 10.000 lei”.
„Nu este cam mult?”, intreaba contribuabilul cu jumatate de glas, gandindu-se probabil ca intre 1.100 si 10.000 lei este o oarecare diferenta. „Atunci luati de la tigani cu 20.000 bucata”, vine raspunsul prompt. Desigur, pus in fata celor doua variante, sa alerge dupa un oficiu postal ori sa cumpere de la romi, cetateanul intelept o alege pe a treia.
Respectiv, cumpara de la functionarul administratiei financiare. Care, evident, abia asteapta sa mai faca un ciubuc.

Ne revedem in Kazahstan

La reuniunea organizata la Bucuresti, guvernatorii Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au avut saptamana trecuta o mare problema: trebuia sa se voteze tara care va organiza urmatoarea intalnire anuala. Nu mica le-a fost insa mirarea atunci cand au aflat ca singura locatie posibila este Kazahstan. Daca pentru Romania a existat anul trecut o unanimitate covarsitoare, de data aceasta s-a votat cu inima stransa pentru ca bancherii de la BERD nu prea aveau chef sa se deplaseze tocmai in Asia Mica.
„Ce le-o fi venit domnule sa aleaga tocmai tara asta. Inteleg ca suntem o banca putin mai excentrica, dar nici chiar asa”, se plangea o doamna venita din Polonia. Aceeasi doamna a mai povestit cum ofiterii SPP de la palatul Parlmanetului au controlat-o la sange la intrarea in sala de congres.
„Pana si telefonul mobil l-au luat la puricat”.

Lipici gol la XXL

La unul din hypermarketurile construite in Bucuresti se gasesc si produse care pot produce neplaceri consumatorilor.
Astfel, un client a cumparat saptamana trecuta un pachet intreg de lipici de tip „super glue” marca High Quality.
Dar, in pachet, toate cele 12 tuburi erau goale. Ceea ce dovedeste faptul ca inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului ar trebui sa treaca mai des pragul hypermarketurilor.

Despre sefi, numai de bine!

Televiziunile au cenzurat, in saptamana 7-14 mai, orice informatie negativa la adresa premierului Nastase sau a presedintelui Iliescu. Raportul de monitorizare a presei intocmit saptamanal de Agentia de Monitorizare a Presei Academia Catavencu arata ca televiziunile au transmis despre cei doi sefi (de partid, de tara si de altele nespuse) numai de bine sau, in cel mai rau caz, neutru. Per ansamblu, despre politicienii puterii s-a vorbit pe ecran mai mult de bine. Numai 10% din aparitiile TV ale acestora au fost cat de cat critice.
Nastase s-a vazut cel mai mult pe ecran. A aparut de 24 de ori la TV, fata de Ion Iliescu, de 14 ori.
In presa scrisa, Nastase a fost pomenit in 153 de articole, fiind urmat, spre disperarea lui, de primarul Traian Basescu. Vorbind despre libertatea presei, Mircea Toma directorul Agentiei de Monitorizare atrage atentia asupra faptului ca intr-o saptamana intreaga „televiziunile nu au transmis nimic nefavorabil despre Adrian Nastase sau despre Ion Iliescu”, a subliniat Mircea Toma, directorul Agentiei de Monitorizare a Presei, in cadrul Forumului Asociatiilor de Media.