Pentru ediția din 2022 a „Top 100 Femei de Succes din România”, Capital a nominalizat 10 femei manager de top: Loredana Apreutese, General Manager International Alexander, VP International Alexander Holding; Simona Cocoș, general manager Zentiva România și Moldova; Adelina Badea, CEO Mobexpert; Ioana Ilie Dobre, director general al platformei de livrări Bringo a Carrefour; Irina Cristescu, General Manager XTB România; Alina Gamauf, HR, CSR & Corporate Affairs Board Executive Member Carrefour România; Stejara Pircan, Senior VP eMAG, Vicepreședinte Vânzări România, Bulgaria, Ungaria; Alina Marinescu, General Manager Catena; Evelyne Vîlcu, Chief Growth Officer și fondator al Stakeborg Academy; Cecilia Radu, General Manager Novo Nordisk România.

Premiile la categoria „Management” au fost acordate de Mihai Dianconu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor

 


”Mă simt onorat pentru că toate doamnele pe care le premiem aici, în seara asta, pe lângă abilitățile manageriale extraordinare au capacitatea intrinsecă de a atrage succesul. Ce este succesul? Este ceea ce ne dorim în fiecare zi, în carieră, în familie, în finanțe. Este ceea ce ne motivează zi de zi. Mă simt obligat să menționez cuvintele lui Margaret Thatcher care cred că se potrivesc foarte bine pentru gală și activitatea doamnelor: «Dacă vrei ca ceva să fie spus, pune un bărbat să o facă. Dacă vrei ca ceva să fie făcut, cere unei femei». Vă mulțumim pentru invitație, iar ca o scurtă paranteză, pentru cine nu știe, 80% dintre angajații noștri, care sunt numeroși, sunt femei. De ce? Pentru că este o muncă grea și le mulțumesc și lor cu această ocazie!”

Premiile acordate de CAPITAL la categoria management

Premiul pentru „Expansiunea şi consolidarea companiei pe plan intern şi internaţional” i-a fost acordat General Managerului companiei, Loredana Apreutese. Este General Managerul companiei International Alexander și Vicepreședinte al holdingului cu același nume. Anul 2021 a fost unul bun pentru industria în care activează, cu creșteri atât la nivel de companie cât și de grup.

Alina Gamauf a primit premiul pentru „Management eficient în implementarea digitalizării pentru departamentele de HR şi CSR ”. Alina Gamauf este unul dintre personajele esențiale în cadrul gigantului din retail Carrefour. Aceasta ocupă poziția de Executive Committee Board Member, principalul său domeniu de activitate fiind HR și CSR. Aceasta au fost declarațiile sale de pe scenă în timpul galei:

„Este o onoare, dar și o mare bucurie, să primim și anul acesta o recunoaștere. Este o recunoaștere a eforturilor echipelor Carrefour. Am muncit și muncim nu numia pentru o lume mai bună, dar și o lume mai bună în societatea românească. Le mulțumesc partenerilor noștri și autorităților locale. Felicitări tuturor doamnelor nominalizate și domnilor care fac parte din echipele noastre”

Premiul pentru „Modernizarea și digitalizarea celei mai mari companii din industria pharma” i-a fost înmânat Alinei Marinescu, General Manager Catena.

Cea mai mare provocare a carierei sale a fost și este pandemia. „Faţă de criza economică mondială din 2007, acum provocările au fost pe mai multe planuri. A trebuit să schimbăm regulile în farmacii, atât pentru pacienţi, cât şi pentru farmacişti, să ne descurcăm cu problemele stocurilor, să avem grijă de sănătatea tuturor angajaţilor, dar şi de sănătatea pacienţilor”, a declarat, pentru Revista Capital, Alina Marinescu.

„Vă mulțumesc pentru acest premiu și această recunoaștere, care nu este doar a mea, este a întregii familii Catena. Noi ne-am clădit familia pe încredere și am considerat că cea mai mare avere a noastră este familia. Vreau să le mulțumesc și tuturor pacienților care ne-au trecut pragul farmaciilor. Suntem un brand 100% românesc și sper ca business-ul românesc să ajungă la adevărata sa valoare”

Un alt premiu special la această categorie a mers către Evelyne Vîlcu pentru „Dezvoltarea educaţiei în tehnologia blockchain din România”.

Evelyne Vîlcu s-a întors în țară după o carieră de 7 ani în Marea Britanie, la diferite multinaționale, printre care și Deloitte. Se află printre fondatorii Stakeborg Academy, un start-up care își propune să faciliteze accesul „la un pachet complet de informații legate de blockchain, cryptomonede, NFTs, metaverse și Web3”.

„Suntem 100 de femei premiate în această seară și alte mii de femei remarcabile pentru care suntem aici. Premiul reprezintă începutul unei noi etape atât pentru mine cât și echipa Stakeborg. Vine cu o oarecare responsabilitate de a continua misiunea pe care ne-am asumat-o și hub-ul educațional pe care ni l-am asumat. Anul trecut luam decizia de a mă întoarce în țară după 7 ani în Marea Britanie. De atunci am cunoscut persoane și parteneri care ni s-au alăturat acestui drum. Revista Capital reprezintă un partener cheie pentru că au acordat atenție tehnologiilor emergente”