Dacă până în urmă cu câțiva ani explorarea off-shore nici nu se afla pe agenda companiilor petroliere, datorită tehnologiei de ultimă generație și a inovației acest lucru este posibil acum. În urmă cu trei ani, OMV Petrom și Exxon Mobil au descoperit un zăcământ de gaze, care dacă se va dovedi un proiect comercial, va avea o contribuție semnificativă la independența energetică a României.

Premiul a fost ridicat din partea ExxonMobil de Dana Dărăban, manager pentru afaceri publice și guvernamentale. “Dacă industria de petrol și gaze din România se bucură de o istorie veche în ceea ce privește activitățile de onshore, pe partea de off-shore și în special în zonă de apă de mare adâncime proiectul pe care noi îl derulăm este unul de pionierat”, a spus Dana Dărăban.

Totodată, reprezentantul Exxon Mobil a precizat că proiectul este o premieră pentru România. “Programul de explorare a ajuns la o investi’ie asumată de un miliard de dolari, iar în speranța că activitățile și datele vor confirma potențialul comercial, investiția finală va ajunge la câteva miliarde de dolari. Așa că sper să ne revedem în viitor”, a spus Dana Dărăban.

OMV Petrom: Ca orice investitor avem nevoie de stabilitate și predicitibilitate   

Premiul decernat OMV Petrom a fost înmânat lui Alexandru Maximescu, director Public Affairs. El a precizat că proiectul este unul de pionierat care până acum a parcurs șase ani numai pe perioada de explorare. “Avem nevoie de ca orice investitor de stabilitate și predictibilitate pentru că astfel de proiecte au nevoie de aceste lucruri”, a spus Alexandru Maximescu la Gala Capital, unde a fost prezent și ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, la Gala Capital: "Obligaţia mea este să nu cresc niciun fel de taxe şi să nu adaug nicio altă taxă nouă"

Citiți și:

GALA CAPITAL: Premiile industriei românești. Marele Premiu: Automobile Dacia

Citiți și:
GALA CAPITAL: Rompetrol Rafinare, CEZ România și Electromagnetica, premianții categoriei industriei energetice
PREMIILE CAPITAL: Musette, premiul întâi la categoria ”industrie ușoară”
GALA CAPITAL: IKEA, Aramis și Lemet, câștigătorii categoriei ”industria mobilei” la ”Premiile industriei românești”
PREMIILE CAPITAL: Reloc-Electroputere, primul loc la categoria ”industrie grea”
GALA CAPITAL: Saint-Gobain, Adeplast şi Sika, premianţii secţiunii industria chimică şi a materialelor de construcţii
GALA CAPITAL: Star Transmission, Continental şi Te-rox Prod, câştigătorii categoriei auto la "Premiile industriei românești"
GALA CAPITAL: Endava, Ubisoft şi Bitdefender, premianţii categoriei IT la "Premiile industriei românești"
Gala Capital: Albalact, Betty Ice și Velrom-Velpitar, câștigătorii industriei alimentare