Într-o postare pe pagina personală de Facebook, senatorul PSD, Gabriela Firea, susține că parlamentarii puterii au refuzat constituirea comisiei de anchetă privind raportarea deceselor Covid-19, asta pentru că peste 5300 de persoane decedate nu au fost raportate.

Totodată, ea se întreabă ce lucruri se întâmplă în spate, iar românii sunt ținuți la distanță. Ea acuză actuala guvernare de minciună cu premeditare.

”Ce abuzuri se ascund? Ce nu trebuie sā afle românii? Parlamentarii puterii și-au bătut joc de oameni și au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie, despre care chiar unii de-ai lor spun că sunt falsificate. Astfel, parlamentarii Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor este mincinoasā și, cu premeditare, ascunde adevărul”, a scris Firea pe Facebook.

Gabriela firea se întreabă de ce parlamentarii refuză o cercetare a datelor din pandemie și totodată vrea să afle ce ilegalități sunt protejate în spatele acestei atutiduni.

Ea a mai adăugat că votul dat ieri ”adâncește” lipsa de încredere în instituțiile statului și totodată, va avea efecte devastatoare asupra campaniei de vaccinare anti-covid din România.

Gabriela Firea vrea răspunsuri

Fostul primar al Capitalei susține că numărul deceselor este mult prea mare pentru a fi vorba doar de o marjă de eroare sau de o greșeală umană și caută să afle adevărul.

”Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie? Ce ilegalități protejează? Nu cumva se tem că grozăviile care ar putea ieși la iveală îi vor face pe români să-i alunge cu pietre de la guvernare? Că ar putea fi un nou scandal de tip Unifarm?

Votul de ieri adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei. Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii.

Noi am cerut cu insistență crearea acestei comisii pentru că era obligatoriu ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5300 de decedati, adică 18,2% din totalul celor 29034 de decedati COVID, raportați oficial în România.

Este o cifră uriasa! NU POATE FI VORBA DE O MARJĂ DE EROARE și NICI de GREȘEALĂ UMANĂ!”, scrie Gabriela Firea.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin