Gabriela Firea, preşedintele PSD Bucureşti, i-a acuzat Vlad Voiculescu și Raluca Turcan că subminează conformarea voluntară la regulile antipandemie, prin exemplele pe care le dau în societate. Fostul primar general al Capitalei reacţionează astfel la imaginile cu miniștrii din Guvernul Cîțu care au fost prinși fără mască în spaţii publice. Totuși, cei doi membri ai Executivului au transmis miercuri că au cerut să fie amendaţi după ce au fost prinşi că nu respectau regulile aflate în vigoare.

Mesajul transmis de Gabriela Firea pe Facebook

“Prin încălcarea propriilor reguli impuse oamenilor simpli, cei de la putere și-au pierdut orice brumă de credibilitate! Au subminat efortul general de combatere a pandemiei prin atitudinea iresponsabilă a miniștrilor! Nu are cum să mai existe responsabilitate și conformare voluntară, când miniștrii Sănătății și Muncii, în loc să fie modele de conduită, sfidează și încalcă fără jenă, în public, restricțiile impuse oamenilor de rând!

Guvernanții nu sunt simpli cetățeni! Ei sunt cei care decid, deci au obligații suplimentare față de oamenii obișnuiți! Ei nu-și pot permite nici măcar să fie neglijenți în perioade precum aceasta, de pandemie și de risc maxim la adresa sănătății publice! În schimb, exponenții actualei puteri au furnizat exemple repetate că nu dau doi bani pe legea pe care o impun oamenilor de rând!
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, fără mască în Parlament! Raluca Turcan, ministrul Muncii, fără mască, la acțiunea de plantat arbori!

o Ludovic Orban, fostul premier – petrecere cu trabucuri și cu whisky în clădirea Guvernului, în stare de urgență!

Toate aceste exemple denotă atitudinea sfidătoare a actualilor guvernanți care se cred mai presus de lege și care nu contenesc să-i acuze pe oamenii simpli ba de inconștiență, ba de nerespectarea legii, ba de lipsă de educație!

În realitate, din cauza lor, a guvernanților și a măsurilor inepte pe care le-au luat, s-a prăbușit încrederea populației în restricțiile menite să combată pandemia!

Din cauza lor, a aroganței, a autosuficienței și a incompetenței guvernanților, 80% dintre români consideră că țara este dusă de actuala coaliție, PNL, USR, UDMR, într-o direcție greșită.
Am dezbătut acest subiect extrem de important cu președinții și parlamentarii social – democrați din București, la întâlnirea din această seară”, a transmis Gabriela Firea într-un mesaj pe Facebook.