Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a întrebat joi, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB), dacă nu este suspect că „permanent se gasesc subiecte prin care în București explodează câte o bombă” și că înțelege că unora nu le mai place de ea, dar trebuie lăsată să-și termine mandatul. 

Astfel, Gabriela Firea bate mai multe apropouri la clinciurile pe care le are cu diverși oameni în interiorul PSD, acuzând că de acolo i s-ar trage problemele care apar acum în Capitală. De asemenea, aceasta i-a informat pe consilierii generali că a trimis CSAT și SRI o scrisoare pentru a elucida situatia apei potabile din București.

„În acest moment avem două tipuri de analize și două tipuri de declarații, analizele operatorului de apă și canal care are contract cu Primăria din anul 2000 până în anul 2025 sub sancțiune penală dacă dezinformează primăria sau populația, și rapoartele de la DSP despre care operatorul Apa Nova spune că nu s-au prelevat probele din toate punctele ci doar din câteva. Pentru a nu exista niciun dubiu că eu ca Primar General fac altceva decât să țin partea populației, care trebuie să afle adevărul, mă adresez instituțiilor superioare și cine a greșit sau a dezinformat populația să plătească,” a concluzionat Gabriela Firea.