Gabriela Firea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță că a semnat petiția pentru introducerea educației sexuală în școli. Fostul edil al Capitalei este de părere că introducerea acestei materii este o măsură de prevenție a sarcinilor în rândul adolescentelor.
”Am semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”! Sunt mai bine de șase ani de când solicitam, tot în Senatul României, ca Educația sexuală să devină materie obligatorie în școli, ca măsură de prevenție a sarcinilor precoce.
Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor.
Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la școală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite?”, scrie Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Este nevoie de o implicare importantă a părinților

Social-democrata precizează că implicarea părinților este în continuare importantă și că aceștia trebuie să vorbească deschis cu copiii lor despre acest subiect. Aceasta a amintit că deși Klaus Iohannis a atacat legea la CCR, magistrații au respins cererea.

”În același timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinților. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze și aceste subiect tabu, mai delicat.
De aceea, cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor, de la cine și cum vor fi acestea prezentate. Ca și în cazul orelor de religie, părinții trebuie să-și dea acordul!
Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obținerii acordului părinților, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.
Președintele Iohannis a făcut contestație, dar Curtea Constituțională nu i-a dat dreptate!
Acum, legea este din nou în Parlament!
În calitate de senator, membru în Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială, militez pentru drepturile copiilor si ale pārintilor.”, scrie Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, pe pagina sa de Facebook.