Pentru că în afară de o candidatură sprijinită de argumente amețite de tipul „eu nu am vrut să candidez, dar nu mi-au cerut militari din toată țara”, Gabriel Oprea nu s-a mai făcut remarcat în ultima perioadă printr-o atitudine politică coerentă. Marcat de dosarul cu moartea polițistului-motociclist Gigină, fostul vicepremier pe probleme de siguranță națională a stat în umbra propriilor probleme.

De aceea, singurul lucru demn de remarcat este faptul că interviul a început prin prezentarea tezei de doctorat a fostului prim-adjunct al SRI generalul Florian Coldea. O teză de doctorat păstorită de Gabriel Oprea, care pe vremuri dădea doctorate precum Elena Ceaușescu semna aprobări pentru Aro. O teză de doctorat care a născut multe speculații, fiind considerată, ca majoritatea tezelor coordonate de Gabriel Oprea, un fals academic.

Numai că în emisiunea de aseară Gabriel Oprea a ținut să-ți precizeze că un exemplar al tezei de doctorat semnate de Coldea este la el acasă. Ce rost avea o asemenea precizare într-un context în care Emilia Șercan, vânătoarea de falsuri academice, a încercat să ajungă la teză fostul prim-adjunct al SRI de nenumărate ori? Suspiciunile acesteia au fost întărită de faptul că rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, a cerut teza de doctorat a lui Coldea de la Biblioteca Națională și nu a mai returnat-o timp de patru ani.

O perioadă suficient de mare pentru că ea să fie scrisă și înlocuită cu un exemplar care să nu mai conțină pasaje plagiate. Deci o primă concluzie ar fi aflat că în buza unei candidaturi fostul vicepremier Gabriel Oprea, într-un stil ușor agramat, i-a transmis lui Florian Coldea că degeaba s-a chinuit să rescrie teza, dacă nu rezolvă și problema lui. Care poate fi dosarul ajuns în instanță, sau imunitatea parlamentară dată de un nou mandat de deputat. Independent. Pentru că nimeni nu mai are nevoie de Gabriel Oprea și „serviciile” sale aduse Siguranței Naționale.

Este doar una din citirile ieșirii de la Realitatea TV din ziua de ieri.