Cel mai mare procesator de plăţi din Italia, compania Nexi, a ajuns duminică, 15 noiembrie, la un acord de fuziune cu rivalul danez Nets. Operaţiunea este evaluată la 7,8 miliarde de euro şi va fi realizată în întregime pe baza unui schimb de acţiuni, potrivit Reuters.

Noul grup ce se va forma va fi prezent în 25 de ţări

Este a doua operaţiune importantă pentru grupul italian din ultima perioadă. La începutul lunii octombrie, Nexi a ajuns la un acord de preluare a rivalului SIA pentru 4,6 miliarde de euro.

Fuziunea cu Nets va permite “noului grup, prezent în 25 de ţări, să joace un rol de motor în digitalizarea din Europa şi va favoriza tranziţia spre digital şi plăţi electronice”, afirmă directorul general de la Nexi, Paolo Bertoluzzo.

Controlul noului grup va fi împărţit între acţionarii Nexi (61%) şi acţionarii Nets (39%)

Conform termenilor acordului, acţionarii Nets vor primi 406,6 milioane de noi acţiuni Nexi, ceea ce înseamnă că vor controla 39% din entitatea combinată. Acţionarii actuali ai Nexi vor controla 61% din Nexi-Nets, scrie Agerpres.

Nets este activă în 20 de ţări, în special din nordul, centrul şi estul Europei, precum Germania, Austria, Elveţia, Danemarca şi Polonia. Principalul său acţionar din 2017 este fondul american Hellman &Friedman.

Sectorul plăţilor a înregistrat în ultimii ani un val de fuziuni şi achiziţii. De exemplu, recent grupul francez Worldline a preluat compatriotul Ingenico în cadrul unei operaţiuni în valoare de 7,8 miliarde de euro.