Irina Loghin a împlinit 85 de ani

Pe data de 19 februarie, Irina Loghin a sărbătorit frumoasa vârstă de 85 de ani. Pentru această ocazie specială, alături de ea s-a aflat și Fuego, pe care îl consideră ca pe propriul său fiu. Cei doi au interpretat împreună o piesă de succes, care rămâne în inimile fanilor la fiecare final de an.

Fuego a venit de la Chișinău, unde a susținut un spectacol impresionant, special organizat pentru a marca ziua artistei. La petrecerea organizată în onoarea Irinei Loghin, nepoțica sa a fost centrul atenției, cum era de așteptat.

Și pentru că la câteva zile distanță a venit și ziua de naștere a fiicei sale, Irinuca Loghin, cele două au sărbătorit împreună.

Printre invitați s-au numărat și Fuego, dar și Alina și Romeo de la Alesis. „Fiul adoptiv” al Irinei Loghin a venit la petrecere direct din Basarabia, unde a susținut un concert memorabil. Pe scenă, artistul a schimbat nu mai puțin de 8 costume și a interpretat duete alături de artiștii locali. Marele său surpriză pentru basarabeni a fost apariția doamnei Sofia Vicoveanca.

„Face o vârstă de aur, iar eu sunt bucuros că am realizat împreună un proiect de succes, de anvergură, cu două albume premiate, alături de Orchestra Lăutarii’ și maestrul Nicolae Botgros, concerte în toată lumea, amintiri! Îi doresc liniște, bucurii alături de nepoată, putere de a fi pe scenă, răbdare și multă sănătate!

Eu nu pot decât să-i mulțumesc cu tot sufletul meu, fiindcă am construit împreună un duet de succes, care continuă să aibă admiratori. Am reușit să fim mai mult decât colegi, povățuindu-mă mereu cu sfaturile sale despre cum să faci această profesie dură”, a declarat el pentru viva.ro.

Fără Irina Loghin, folclorul nu ar mai fi fost la fel

Fuego mai adaugă că, probabil, fără Irina Loghin, folclorul n-ar fi fost la fel. Artistul îi transmite pe această cale „mamei sale adoptive” un călduros „La mulți ani!”. La rândul ei, artista a mulțumit tuturor celor care au felicitat-o de ziua ei de naștere.

„Folclorul nostru, cu siguranță, n-ar fi fost la fel fără glasul său, care-a reușit să pătrundă în toate zonele, fiind iubită de toată țara. Românii i-au închinat, prin dragostea lor, un adevărat cult și sunt sigur că așa va fi și peste multe generații, pentru că a influențat prin vocea sa caldă, prin emoția transmisă, prin bijuteriile din zona sa, Prahova mândră și frumoasă. La mulți ani, mama Irina Loghin”, a spus cântărețul.

„Am avut parte de o zi specială, alături de familie și de mulți prieteni dragi. Alături de mine a fost și fiul meu adoptiv, Paul, care îmi este alături an de an în această minunată zi. Le mulțumesc tuturor și va mulțumesc vouă, dragii mei, pentru sutele de mesaje și telefoane! Îmi pare rău că nu am reușit sa răspund tuturor!”, a declarat Irina Loghin.

irina loghin
Irina Loghin; SURSA FOTO: Facebook/Mihai Moncea

Fuego, spectacol de zile mari la Chișinău

Fuego a revenit recent din Basarabia, unde a susținut un concert de excepție. Artistul oferă spectacole impresionante atât în România, cât și în Republica Moldova, fiind adorat și apreciat de public. Este recunoscut drept „Artist al Poporului” prin decret prezidențial, încă din anul 2012, fiind aceasta cea mai înaltă distincție conferită în statul moldovean.

Pe data de 16 februarie 2024, artistul a susținut un concert memorabil la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău. Evenimentul a fost un succes de proporții, cu toate biletele vândute cu două săptămâni înainte de spectacol, astfel încât mulți fani au rămas fără loc. Peste 2000 de spectatori au vibrat în timp ce artistul și invitații săi au încântat publicul cu spectacolul intitulat „Iubirea înflorește primăvara”.

Fuego a fost însoțit de talentații muzicieni din orchestra ETHNO REPUBLIC, într-o colaborare care s-a dovedit a fi un adevărat triumf. Dirijorul maestrul Marcel Ștefăneț a condus orchestra cu pasiune și dedicație, contribuind la crearea unor momente memorabile alături de Fuego.

„A fost o încântare să revin cu un concert grandios în Basarabia! Acolo mă simt ca acasă și acolo există un public aparte, unic! Am avut emoții, dar am reușit să duc la bun sfârșit, alături de muzicieni minunați, un show de trei ore, cu multe schimbări, surprize, momente unice, lacrimi, zâmbete și cântece iubite de oameni, din repertoriul meu. M-am simțit deosebit, m-am încărcat cu energie și sunt bucuros de această colaborare unică alături de Ethno Republic și Marcel Ștefăneț. Acești muzicieni mi-au transformat piesele, care au pus tot sufletul pentru a ieși un proiect măreț! A fost de vis și abia aștept să revin!”, a declarat cântărețul.

Fuego va susține un concert la Sala Palatului pe 10 martie

Publicul român are oportunitatea de a-l aplauda și de a-l asculta pe Fuego la Sala Palatului din București, pe 10 martie, în cadrul celei de-a doua părți a proiectului său autentic de folclor „Drag de România noastră!”. Aici, împreună cu Orchestra Fraților Advahov și invitați speciali, tinerii reprezentanți ai folclorului românesc vor fi alături de el. Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor și va include cântece celebre. Fuego va purta 10 costume populare. Artistul va avea duete memorabile, alături de invitatul său de seamă, celebra Nicoleta Voica din Banat.

De asemenea, în luna martie, artistul va porni într-un turneu național de muzică ușoară intitulat „Primăvara din inima mea!”, o celebrare a celor 30 de ani de carieră împliniți anul trecut. Fuego și trupa sa vor poposi în mai multe orașe din țară, inclusiv Bârlad, Adjud, Galați, Iași, Bistrița, Dej, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Timișoara, Târgu Mureș, Brașov, Ploiești, Pitești, Constanța, Buzău, Oltenița, Sibiu, Deva, Arad, Târgu Jiu și Craiova. Fanii îl pot urmări și la TVR 2, în fiecare duminică, de la ora 15.00, la show-ul său „Drag de România mea!”.