Fraţii Pavăl sunt foarte aproape de a da o lovitură uriaşă în lumea afacerilor. Patronii grupului Dedeman ar urma să achiziţioneze un teren de la magnatul Ion Ţiriac.

Afacere uriaşă între Ion Ţiriac şi Fraţii Dedeman

Cei doi afacerişti vor să le facă concurenţă celor de la Ikea, chiar lângă magazinul Ikea Timişoara. Astfel, este aproape parafată afacerea prin care ar putea achiziţiona de la Ion Ţiriac un teren. Afacerea s-ar face pentru 15 milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.

Dedeman, concurenţă pentru IKEA

În acest mod, Dedeman ar repeta mutarea din Bucureşti, acolo unde în Băneasa a construit cel mai mare magazin al său, în urma unei investiţii de 36 de milioane de euro, tot lângă un magazin Ikea, în timp ce pe bdul Theodor Pallady din Capitală Ikea a construit vizavi de Dedeman.

Locaţia din Timişoara este, de fapt, în localitatea Dumbrăviţa, „lipită“ de Timişoara şi în interiorul centurii de nord a oraşului pe drumul naţional 69 Timişoara Arad. În Timişoara Dedeman mai are deja două magazine, ultimul fiind deschis în 2015 în urma unei investiţii de 15 mil. euro, anunţă zf.ro.

Ikea a cumpărat în 2019 un teren de 8 hectare tot de la Ion Ţiriac într-o tranzacţie estimată la 8 mil. euro, adică 100 euro/mp. Dacă Dedeman ar cumpăra restul de 15 hectare tot cu 100 euro/mp, atunci tranzacţia s-ar ridica la 15 milioane de euro.

Întreg terenul are o suprafaţă de 23 de hectare şi se află în apropiere de arena sportivă Constructim din Timişoara. Cea mai recentă investiţie a suedezilor de la IKEA pe piaţa locală este magazinul din zona Pallady, în care au in­vestit aproximativ 90 de milioane de euro. În noua uni­tate lucrează 600 de angajaţi, acesta fiind al doilea ma­gazin IKEA de pe piaţa locală – după cel din Băneasa – şi cel mai mare din sud-estul Europei.