Élysée

@Elysee

Videoclip încorporat

”Este clar că ne aflăm la începutul valului epidemiei”, a apreciat Philippe. ”Aceleaşi reguli vor continua să se aplice”, a precizat el. Consiliul Ştiinţific a recomandat marţi o izolare pe o perioadă de şase săptămâni, începând de la instituirea acestor măsuri la 17 martie.
Premierul francez a anunţat totodată că izolarea poate fi prelungită din nou, ”numai şi numai dacă situaţia sanitară o cere”.

„Va trebui să rămânem extrem de mobilizaţi”, a îndemnat el, subliniind că valul epidemic care se revarsă asupra Franţei, care a lovit mai întâi regiunea Grand Est, care este în acest moment pe cale să ajungă în Ile-de-France, în Hauts-de-France (nord), în alte regiuni franceze, este un val extrem de ridicat şi supune întregul sistem de îngrijire, întregul sistem spitalicesc, unei tensiuni de temut.

Potrivit Agerpres, Philippe a anunţat că va prezenta sâmbătă, împreună cu ministrul sănătăţii Olivier Véran, ‘ansamblul chestiunilor legate de strategia noastră, de disponibilitatea de echipamente, măşti, teste’, pe fondul polemicilor declanşate de penuria de materiale sanitare.

Epidemia de COVID-19 s-a agravat în Franţa, joi înregistrându-se 365 de decese în mediu spitalicesc, printre care şi, în premieră, cel al unei adolescente de 16 ani, la Paris. Numărul total al deceselor a ajuns oficial la 1.696. Parisul şi suburbiile înregistrează peste un sfert din cele 29.000 de cazuri de contaminare confirmate.

Şeful Federaţiei spitalelor franceze a avertizat că o creştere bruscă a numărului de pacienţi cu COVID-19 în şi în jurul Parisului va însemna că acesta vor atinge gradul de saturaţie în 48 de ore.