Franks a mai spus, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii PNL, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni obiectivele generale ale noului acord cu FMI, urmând ca în proxima vizită a delegaţiei instituţiei financiare internaţionale în România acest subiect să se discute mai în detaliu.
”Obiectivul cheie (al noului acord cu FMI – n. r.) va fi să consolidăm stabilizarea economică, dar să adăugăm la asta reforme structurale care vor genera în viitor o creştere economică mai mare. Cu acest lucru, cred, sunt de acord toate partidele politice – ca economia să se dezvolte mai repede, iar cheia unei dezvoltări mai rapide este continuarea procesului de reforme structurale”, a afirmat Jeffrey Franks, adăugând că România va avea creştere economică în anul 2011.
Totodată, Franks s-a pronunţat pentru o conlucrare între FMI şi partidele politice din România pentru realizarea noului acord cu Fondul.
”Cred că suntem de acord că este important ca în lunile care urmează să lucrăm cu toate partidele politice pentru a veni cu cele mai bune idei pentru viitorul acord cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială. Vom continua dialogul cu ele în viitor pentru a lua idei de la liberali şi social-democraţi şi de la toate partidele politice asupra a ceea ce putem face mai bine pentru a ajuta la creşterea economică a României”, a susţinut Jeffrey Franks.
Reprezentaţii FMI s-au întâlnit, sâmbătă, cu o delegaţie a conducerii PNL formată din preşedintele partidului, Crin Antonescu, secretarul general Radu Stroe, vicepreşedinţii Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian, ministrul din umbră al Infrastructurii în guvernul liberal din umbră, Eduard Hellvig, precum şi ministrul din umbră al Economiei şi Finanţelor, Claudiu Doltu.