GDF SUEZ Energy România a majorat de patru ori importurile de gaze naturale, după apariţia valului de frig, cantitatea reprezentând 35% din totalul importurilor la nivel naţional, iar operaţiunea a necesitat costuri suplimentare şi va duce la o majorare a preţurilor, în perioada imediat următoare.

„Pentru a garanta siguranţa alimentării, GDF SUEZ Energy România a decis creşterea cantităţii preluate direct din import la o valoare de peste patru ori mai mare decât cantitatea preluată înaintea apariţiei valului de frig, şi care reprezintă în acest moment 35% din totalul importului curent al României. Toate aceste acţiuni de siguranţă a livrărilor, traduse prin creşterea cantităţilor din import, al căror preţ este de două ori mai mare decât cel al gazelor din producţia internă, vor induce desigur costuri suplimentare, conducând la o creştere a preţului la consumatori în perioada imediat următoare”, a anunţat compania, răspunzând unei solicitări Mediafax

Anul trecut s-a consumat mai puţin gaz

Anul trecut, volumul de gaz livrat de companie a scăzut cu 10-15%, în funcţie de categoriile de clienţi, atât din cauza crizei economice, care a avut efecte importante asupra celor industriali, cât şi pe fondul temperaturilor mai ridicate din perioada iernii.

Filială a grupului GDF SUEZ din Franţa, compania este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România, având peste 1,2 milioane de clienţi. GDF SUEZ Energy România este fostul Distrigaz Sud, preluat în 2005 de grupul francez GDF, care ulterior a fuzionat cu SUEZ, din Belgia.

SURSA:Mediafax