‘Lucrăm la mai multe ţinte. Ne concentrăm exclusiv pe Africa şi Orientul Mijlociu, deoarece sunt regiuni pe care le-am ales pentru a conduce această expansiune pe pieţele emergente’, a declarat Stephane Richard într-un interviu acordat joi pentru Bloomberg Television.

Anterior, Republica Democrată Congo a confirmat că France Telecom este singurul ofertant pentru pachetul de 49% deţinut de guvern la compania de telecomunicaţii China Congo Telecom.

‘Există jucători importanţi în Africa şi putem avea dialoguri interesante şi chiar şi parteneriate cu alţi jucători din Africa’, a declarat Stephane Richard, la întrebarea dacă France Telecom are planuri similare cu cele din Marea Britanie, unde compania franceză şi-a unit forţele cu divizia grupului german Deutsche Telekom AG.

La începutul anului, France Telecom a anunţat că va examina toate opţiunile, inclusiv fuziuni, acorduri de împărţire a reţelei şi chiar vânzări, pentru operaţiunile sale din Europa, exceptând pieţele din Franţa, Polonia şi Spania. Ulterior, în luna iulie, France Telecom a anunţat că a iniţiat un proces în vederea unei eventuale vânzări a activităţilor din Elveţia.

‘Obiectivul este să încercăm să încheiem, sau cel puţin să avem un acord intermediar privind acestă vânzare până la finele anului. Sunt multe părţi interesate de acest activ, substanţial mai mult decât ne aşteptam, şi suntem încrezători în capacitatea noastră de a evalua în mod corespunzătoracest activ’, a subliniat Stephane Richard.

De asemenea, France Telecom analizează diferite opţiuni pentru operaţiunile din Austria şi Portugalia. ‘Încercăm să vindem pachetele minoritare la operatorii din Austria şi Portugalia cât mai curând posibil. Purtăm discuţii cu acţionarii majoritari la aceste active’, a adăugat Stephane Richard. France Telecom deţine o participaţie de 35% la operatorul austriac One şi una de 20% la operatorul portughez Sonaecom SGPS SA.

În România, numărul de clienţi ai operatorului de telefonie mobilă Orange România a scăzut cu 3% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului precedent, până la 10,1 milioane.
SURSA: Agerpres