Pandemia de coronavirus face prăpăd în Europa. Jucătorii de fotbal ai unor cluburi uriașe de pe continent, precum Real Madrid, Juventus sau Inter Milano  au fost plasați în carantină.

Federația spaniolă a decis să suspende timp de două săptămâni primele două divizii de fotbal profesionist, LaLiga și Segunda. Liderii fotbalului și ai sportului spaniol plănuiau de câteva zile o decizie radicală.

”Ultima picătură”

În cazul fotbalului, ceea ce s-a întâmplat la Real Madrid a fost ultima picătură. Faptul că unul dintre cele mai importante cluburi a intrat în carantină i-a obligat să ia măsuri rapide, informează gsp.ro.

În această după-amiază, federația iberică s-a reunit de urgență și a hotărât să suspende fotbalul profesionist. Deocamdată, doar pentru următoarele două săptămâni.

Primele două divizii, LaLiga și Segunda, iau pauză forțată. În acest moment, în Spania sunt 2.240 de persoane infectate și 55 de morți.

Panică în Italia

De cealaltă parte, Juventus este primul mare club al lumii afectat de pandemia de coronavirus.

Dacă miercuri fundaşul Diego Rugani a fost depistat pozitiv la testul coronavirus, astăzi s-a aflat că inclusiv preşedintele clubului, Andrea Agnelli a intrat în carantină.

În prezent, întreg lotul echipei a fost plasat în carantină.

În urma anunțului făcut de Juventus, oficialii de la Inter Milano le-au urmat exemplul.

Campionatul suspendat încă de luni

”FC Inter Milano anunță că în urma declarației celor de la Juventus cu privire la faptul că Daniele Rugani a fost depistat cu coronavirus toate activitățile din cadrul clubului vor fi suspendate până când se va da o nouă comunicare”, se arată în comunicatul oficial al celor de la Inter.

Fotbaliștii lui Inter au fost deasemenea plasați în carantină.

Trebuie precizat că Premierul italian Giuseppe Conte a ordonat luni seara suspendarea campionatului naţional de fotbal, precum şi a tuturor evenimentelor sportive, până pe 3 aprilie.