În urmă cu şase săptămâni, acesta a primit permisiunea de a efectua pedeapsa la domiciliu din cauza pandemiei, însă acesta a respins condițiile impuse, relatează AFP, citată de aegrpres

„Michael Cohen a respins condiţiile arestului la domiciliu şi în consecinţă a fost trimis într-o închisoare federală”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Biroul federal al închisorilor.

Legat de aceste ”condiții” respinse, purtătorul de cuvânt nu a precizat despre ce este vorba mai exact şi nici în ce închisoare a fost trimis.

Masa la restaurant

Săptămâna trecută, New York Post l-a surprins pe Michael Cohen, 53 de ani, în timp ce lua masa într-un restaurant francez situat foarte aproape de domiciliul său din New York. Prezentând o fotografie, jurnalul a subliniat că această masă „l-ar putea costa libertatea”.

În decembrie 2018, Michael Cohen a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru pentru fraudă, sperjur şi încălcarea legilor campaniei electorale după ce a plătit două femei în 2016 pentru a nu vorbi despre presupusa lor aventură cu Donald Trump.

Întemniţat în mai 2019, el a putut reveni la domiciliu la 21 mai. Avocaţii săi au insistat asupra antecedentelor lui medicale, inclusiv „probleme pulmonare” care îl fac deosebit de vulnerabil în faţa coronavirusului.

După ce a lucrat zece ani pentru Trump Organization şi s-a descris ca pitbull-ul lui Donald Trump, Michael Cohen s-a întors împotriva magnatului newyorkez. El a dat asigurări că toate actele sale reprobabile au fost comise „la solicitarea” acestuia