Marcel Ciolacu, șeful de la Camera Deputaților vrea să-i ia locul Vioricăi Dăncilă. Potrivit unor surse din partid, acesta a mers acasa la Viorica Dancilă cu care a discutat despre modul în care aceasta se poate retrage din fruntea partidului. Dăncilă a primit de la Ciolacu și oferta de a redeveni șefa Organizației de femei a PSD.

Înaintea acestui moment, el a avut o întâlnire de taină cu Paul Stănescu, Bădălău, Marian Oprișan, Gabriela Firea dar și fostul premier Mihai Tudose. Prezența lui Tudose la discuțiile dintre pesediști nu este deloc întâmplătoare iar voci din partid vorbesc despre o revenire în forță a acestuia în sânul PSD. În acest moment Tudose se află în partidul lui Victor Ponta pe listele căruia a devenit și europarlamentar dar relațiile nu sunt dintre cele mai bune.

De altfel, Ciolacu a confirmat întâlnirea cu Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

„Am vorbit în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin.

Vreau să spun cât se poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă.

A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă.

A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții.

Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic”, a comentat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.