În declaraţia de presă susţinută marţi la Palatul Victoria, premierul Florin Cîţu a lăudat creşterea economică a României în trimestrul II: “Dragi români, v-am promis veşti extraordinare din economie, 13% creştere economică. Sună bine, nu?”

“Asta cum sună, Florin Cîțu? Tot bine?”

Replica din partea Partidului Social Democrat nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Preşedintele Marcel Ciolacu a postat un mesaj acid pe pagina sa de Facebook, prin care-i aduce aminte premierului de alte realităţi, care se văd mai puternic în buzunarele românilor.

Liderul PSD a oferit drept exemplu preţul benzinei sau creşterile de preţ la energie electrică şi la gaze naturale. “Asta cum sună, Florin Cîțu? Tot bine?”, îl întreabă ironic Ciolacu pe prim-ministru.

“România #LOR: lapte și miere. România #REALĂ:

❗️benzină: 6 lei,
❗️curent: +25%,
❗️gaz: +20%.
Asta cum sună, Florin Cîțu? Tot bine?”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Mesajul lui Florin Cîţu privind economia României

“Dragi români, v-am promis veşti extraordinare din economie, 13% creştere economică. Sună bine, nu? Mai ales că am trecut împreună prin contextul nefericit când economia globală a suferit cea mai mare lovitură din ultima sută de ani.

Economia României, dar şi economiile altor state au fost închise în această luptă. În acel moment, nu aveam soluţia pe care o avem astăzi, nu aveam vaccinul. În 2020, pentru a salva economia am propus o serie de măsuri, precum IMM INVEST, reeşalonarea datoriilor, amânarea plăţii impozitelor, amânarea plăţii ratelor la bancă şi aşa mai departe.

13,6% este o cifră pe care cu toţii trebuie să o ţinem minte deoarece reprezintă creşterea economică pe trimestrul II, anul acesta. Indiferent de comentariile unora în spaţiul public, această cifră atestă că mi-am făcut foarte bine treaba, anul trecut din funcţia de ministru al Finanţelor, anul acesta ca prim-ministru.

Am spus-o şi o repet ori de câte ori este nevoie, guvernarea României nu este afectată de campania internă din PNL. Pentru mine, întotdeauna, interesul românilor este cel mai important. Atunci când alţii aleg să discrediteze, să distrugă, să minimalizeze, eu aleg să construiesc.

Vă rog să mai ţineţi minte un lucru: este posibil anul acesta, da, este posibilă o creştere economică din două cifre. De fiecare dată când am promis, de fiecare dată am făcut. Vă promit şi acum că, până în 2024, voi face toate reformele pe care mi le-am asumat, atunci când nimeni nu avea curaj. Va fi o provocare să facem România mai competitivă la nivel regional, dar este obiectivul nostru pentru viitorul ţării noastre, obiectivul meu”, a declarat, marţi, Florin Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu