Florin Cîțu promite eliminarea sporurilor bugetarilor: Vom rupe aceasta parte din salarizare

În cadrul briefingului de presă, premierul a fost întrebat despre eliminarea sporurilor bugetarilor. Prim ministrul Florin Cîțu a precizat că legea salarizării ca corecta această problemă și că deja se află în dezbatere la Ministerul Muncii.

„Legea salarizarii va corecta aceasta problema, este la Ministerul Muncii in dezbatere. Vom avea exact legatura intre salariu si venit.”, spune premierul.

Veniturile vor fi legate de performanță

Șeful Executivului a mai spus că veniturile bugetarilor vor fi legate de performanța acestora, subliniind că va fi ruptă această parte din salarizare.

”Si va aduc aminte ca anul trecut au fost salariile demnitarilor inghetate, anul acesta au fost inghetate toate salariile si tot asa mi se spunea si anul trecut, ‘Cand veti face?’. Si am facut. Va spun ca vom rupe aceasta parte din salarizare si vom avea venituri legate de performanta. Am facut ce am spus pana acum”, mai spune premierul.

Ministrul Muncii caută soluții pentru remedierea inechităţilor din salarizare

Raluca Turcan a explicat recent că dorește să identifice cele mai bune soluţii pentru remedierea inechităţilor din salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Astfel, ministrul Muncii a demarat discuții cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România.

Raluca Turcan a scris pe propria pagină de socializare că discuțiile purtate cu Asociația Municipiilor din România i-au arătat că „reformele începute de Ministerul Muncii și Protecției Sociale sunt necesare și așteptate și la nivel local”.

„Discuțiile pe care le-am avut astăzi cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR) privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, măsurile necesare pentru profesionalizarea și eficientizarea serviciilor sociale, precum și pentru dezvoltarea sistemului de creșe din România mi-au reconfirmat faptul că reformele începute de Ministerul Muncii și Protecției Sociale sunt necesare și așteptate și la nivel local”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Sursă foto: Dreamstime