Florin Cîţu consideră că o demisie înseamnă ca un Guvern să pice, iar acesta ar fi un gest iresponsabil pe care nu îl va face.

„O demisie înseamnă ca un Guvern să pice. Să laşi România fără Guvern şi să o arunci în negocieri în Parlamentul României în faţa unei situaţii în care noi suntem în pandemie, ne pregătim, avem soluţii acuma pentru iarnă – preţul la energie şi aşa mai departe – ar fi un gest iresponsabil pe care nu îl voi face niciodată.
Am spus că niciodată Partidul Naţional Liberal nu îşi va da propriul guvern jos, nu vom pleca de la guvernare, suntem aici pentru a guverna. Restul scenariilor sunt doar scenarii. S-au spus multe în această perioadă şi noi am arătat că lucrurile merg înainte foarte bine, s-a spus că nu se poate aproba PNRR, uitaţi: pe 27 Ursula von der Leyen vine în România, PNRR este aprobat”, a declarat Florin Cîţu sâmbătă după amiază, întrebat dacă în opinia sa o demisie ar fi un gest responsabil în situaţia în care criza politică s-ar prelungi.
Acesta a menţionat că rolul PNL este acela de a se asigura că România este guvernată.

Florin Cîţu nu dorește să renunțe la funcția sa

Cîţu nu ia în considerare ideea unei guvernări în care el ar deţine funcţia de preşedinte al PNL, dar ar renunţa la cea de prim-ministru într-o alianţă cu UDMR şi USR PLUS.
„Nu este un scenariu pe care îl luăm în calcul în acest moment şi nu l vom lua niciodată în calcul în acest moment. Repet, premierul pleacă prin moţiune de cenzură”, a răspuns premierul, întrebat dacă este posibil un scenariu în care el este preşedinte al PNL dar nu premier într-un guvern cu USR-PLUS.
El a menţionat că „un ministru, doi miniştri pleacă, se întorc, vin înapoi”, dar programul de guvernare rămâne acelaşi. „nu se modifică nicio virgulă în acest program”. El susţine că guvernarea „merge foarte bine acum” şi că nu doreşte să comenteze scenarii legate de viitoarele negocieri politice.