Vineri, 1 octombrie, premierul Florin Cîţu şi-a mărit echipa de la Palatul Victoria prin numirea a doi noi consilieri.

Numire controversată la Guvern: Horia Scarlat ar fi agresat o jurnalistă la Congresul PNL

Primul a fost deputatul PNL Ben-Oni Ardelean, numit consilier onorific, iar cel de-al doilea, Horia Scarlat, numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Luni, premierul Florin Cîţu a fost întrebat de jurnalişti ce anume îl recomandă pe Horia Scarlat pentru respectiva poziţie, având în vedere că bărbatul este acuzat că ar fi agresat o jurnalistă la Congresul PNL, luându-i şi telefonul şi trântindu-l de pământ.

Cîţu spune că Horia Scarlat neagă că el ar fi fost implicat în acel incident, iar o anchetă va trebui oricum deschisă în acest caz. “Eu am informaţii că era o altă persoană”, a afirmat prim-ministrul, admiţând totuşi că, dacă se va dovedi că Scarlat este persoana vinovată, atunci va fi concediat din funcţia de consilier.

“Nu a fost preferat în detrimentul altora, nu a fost o competiţie pentru această poziţie”

“Am întrebat şi eu imediat după aceea dacă a fost domnia sa. Domnia sa spune că nu a fost el cel care a fost implicat în acel incident. Eu mi-am cerut scuze doamnei reporter, înainte de a fi avut această situaţie.

Ar trebui să existe o anchetă. Dacă ancheta arată că este domnia sa, de fapt eu am informaţii că era o altă persoană, bineînţeles că va fi imediat demis.

Nu a fost preferat în detrimentul altora, nu a fost o competiţie pentru această poziţie. Are experienţă în administraţie publică şi va fi folosit în această direcţie”, a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, potrivit News.ro.

Jurnaliştii i-au atras atenţia lui Cîţu că există dovezi filmate

Jurnaliştii i-au atras totuşi atenţia premierului că existe imagini filmate în ziua Congresului cu agresiunea de care este acuzat Horia Scarlat.

Florin Cîţu a replicat: “Am înţeles. Înţeleg că nu era domnia sa. Dacă se dovedeşte că este, atunci va fi demis imediat.”

Horia Scarlat este director la Direcţia Contencios Registratură şi Logistică în Poliţia Locală Bucureşti.

Iulia Gârbacea, reporter Știrile Pro TV, l-a indicat pe Horia Scarlat ca fiind cel care a agresat-o la congresul PNL. Iulia Gârbacea a acuzat într-o postare pe Facebook un susținător al echipei Cîțu că i-a smuls telefonul și a bruscat-o în timp ce filma la congresul PNL într-o zonă în care acesta nu voia să permită accesul ziariștilor.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu