Veste majoră pentru România. Premierul Florin Cîţu a anunțat că a aprobat marţi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Totodată, premierul a explicat ce înseamnă această solicitare și câte doze va primi în final România odată cu această aprobare.  Potrivit acestuia, este nevoie de asigurarea numărului de doze necesare pentru imunizarea cât mai multor români în fața noului coronavirus.

“Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetăţeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19. Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech/Pfizer şi contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viaţă normală”, afirmă Florin Cîţu , marţi, într-o postare pe Facebook.

Câte doze de vaccin va avea România

În același timp, premierul a mai maenționat că, în plus faţă de vaccinurile BioNTech/Pfizer, “mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna şi contractate deja de România”.

De asemenea, Florin Cîțu a făcut încă odată apel la populație să se vaccineze. Premierul țării susține că pentru a salva cât mai multe vieți la nivel național, românii trebuie să lupte împotriva virusului ucigaș, vaccinându-se corespunzător.

“Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieţi salvate şi un pas în plus câştigat împotriva COVID-19”, a mai adăugat Florin Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea