„La începutul anului, cu greu și cu înjurături printre dinți, s-au abținut să nu “amâne” reducerea TVA de la 20% la 19%, eliminarea taxei pe construcții speciale și a supraaccizei pentru combustibil. Știau foarte bine că au nevoie de bani pentru a susține promisiunile electorale. Promisiuni care doar cheltuiesc bani din buget și nu aduc nimic în economie. Presiunea societății a fost așa de mare că au renunțat. Doar pe moment.”, mai scrie senatorul PNL.

„Dupa câteva luni au înțeles că țara nu-și permite din taxele actuale să plătească tâmpeniile, subvenții și creșteri de cheltuieli, din programul de guveranare. Au aruncat la gunoi programul de guvernare din campania electorală și au venit cu unul nou după discuțiile cu echipă PSD de la BNR (Georgescu, Voinea, Gherghina)”, continuă Cîțu.

„Taxa pe cifră de afaceri, taxa de solidaritate, TVA defalcat, amânarea reducerii TVA de la 19% la 18% pentru 2019, interzicerea de a avea o companie după două falimente etc.. erau “noutatile” din programul de guvernare propuse de plutonul PSD-ist din BNR. Tot la presinea societății, exact că în iarnă, au fost trecute la “discutate și uitate” majoritatea măsurilor din programul de guvernare variantă BNR/Dragnea/Tudose.”, mai spune senatorul.

„Dar problemă pentru Dragnea și PSD rămâne:este foame de bani la guvern! Așa că am intrat în fază a treia. Guvernul și Dragnea nu ne mai spun dinainte ce taxa vor să introducă. Pentru că este clar că urmează creșteri de taxe. Dar PSD și Dragnea au înțeles ceva. Au nevoie de susținere publică,” a mai scris Cîțu.

„Asa începe demonizarea unor sectoare din economie că astfel taxarea companiilor și a angajaților din aceste sectoare să pâră un lucru firesc pentru toată lumea. Băncile nu plătesc impozit pe profit, fură banii din țara etc, hai să le taxăm mai mult. Companiile petroliere își permit să facă prețurile în funcție de cerere și ofertă, hai să mai punem o supraacciza și să creștem redevențele. Administratorii Pilonului ÎI de pensii ne “fura”. Și mai sunt exemple,” mai scrie senatorul.

„Dar vă dau o veste proastă. Nu ajung banii pentru promisiunile năucitoare din programul de guvernare. Nici după ce suprataxezi sectorul financiar. Nici după ce pui o supraacciza pe combustibil. Și nici după ce nationalizezi Pilonul ÎI de pensii sau supraimpozitezi companiile de asigurări (da, și la asta se gândesc). Problemă pentru PSD și Dragnea: costul promisiunilor din programul de guvernare crește exponențial de la un an la altul,” anunță Florin Cîțu.

 

„Si atunci ce vor face PSD și Dragnea? Va spun ce cred eu că urmează. Introducerea impozitării progresive pe venit și profit-cotă maximă de impozitare între 35% și 45%! Creșterea cotei contribuțiilor sociale pentru cei cu venituri mari- de la 39.25% cât este astăzi la 45%!Creșterea cotei standard a TVA la 22%!! Introducerea acestor taxe va fi precedată de atacuri din ce în ce mai dure împotrivă românilor care câștiga mai mulți bani. Vor urmă atacuri împotrivă supermarketurilor și a companiilor de succes în general. Toate aceste atacuri au un singur scop. PSD si Dragnea vor sa-si asigurea sustinerea societatii pentru supraimpozitarea romanilor care au avut succes in viata si a companiilor profitabile,” mai transmite Florin Cîțu.

„Dragnea și PSD vor să va aducă în punctul în care veți spune: bine le face, da-i dracu că merită!! Iar ce vedem în aceste zile arată clar că nu mai au răbdare. Vor să prezinte legea pensiilor și chiar și cei neavizați vor înțelege că nu există bani pentru promisiunile de acolo. Nu va lăsați păcăliți! Atacul disperat al lui Dragnea și al PSD împotrivă sectorului privat este mânat de furia acestora pentru că nu au bani la buget pe care să-i distribuie după bunul plac (în special în propriile buzunare). Dragnea și PSD nu sunt interesați de bunăstarea românilor. Acest atac împotrivă sectorului privat și al românilor care au reușit în viață va ține România la coadă Europei generații întregi. P.S. Taxele pot să mai scadă în viitor dar efectele acestei campanii negative împotrivă sectorului privat și a românilor de succes vor dispărea foarte greu.”, concluzionează senatorul PNL.