Florin Cîțu, cu ochii pe conducerea PNL: Am convins o Românie să fiu prim-ministru. E mai simplu să conving niște colegi

Premierul a fost întrebat cum a reușit să-i convingă pe colegii săi să îl susțină în cursa contra lui Ludovic Orban.

„Am convins o Românie să fiu prim-ministru și să fiu susținut de o coaliție, cred că e mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la președinția PNL”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a refuzat să ofere un răspuns clar când jurnaliștii l-au întrebat dacă a câștigat și susținerea lui Mircea Hava, liderul PNL Alba Iulia, care inițial a anunțat că îl sprijină pe Ludovic Orban pentru șefia partidului.

Amintim că în alegerile parlamentare din 2020, PNL a mers în fața alegătorilor cu Ludovic Orban pentru funcția de premier, nume susținut și de președintele Klaus Iohannis.

Ce promisiuni fac liberalilor, pentru a-i vota la șefia PNL?

Anterior, actualul președinte al PNL, șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că este nevoie de un așa-zis PNDL – 3, respectiv de un Program Național de Dezvoltare Locală, prin care să fie finanțată infrastructura comunală.

Orban a spus că el este în legătură cu realitatea din teren şi de trei luni le spune colegilor liberali şi din coaliţie că trebuie pregătit acest program, care este o necesitate.

De cealaltă parte, Premierul Florin Cîțu, contra-candidatul său la șefia PNL, i-a cerut lui Orban să spună și de unde vor proveni banii pentru PNDL 3.

În schimb, Cîțu a spus că are și el un astfel de program și că va căuta finanțare. El a declarat, joi, într-o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Timiș, că va demara un program de finanțare prin bugetul de stat pentru construirea de drumuri comunale.

„Vreau să fac un anunț. M-am uitat la ce s-a investit, la ce proiecte sunt în aceste surse de finanțare și nici în PNRR nici în fondurile europene nu putem avea drumuri comunale. Am cerut o analiză.

Avem o problemă pentru că acele localități unde nu s-a putut investi în drumuri comunale au rămas în urmă. Atunci când există infrastructură vin și celelalte investiții. Mă tot uit de ceva vreme.

Vă spun că vom demara un program de investiții special pentru aceste drumuri, din bugetul de stat, vor avea prioritate localitățile unde deja există canalizare și apă dar nu putem lăsa în urmă localitățile României. Structura acestui program o voi anunța în perioada următoare”, s-a angajat Premierul.

Sursa foto: Guvernul României, Facebook