Florin Cîțu aduce noi oameni în Guvern! Premierul completează echipele din ministere cu oamenii impuși de partidele care formează coaliția de guvernare.

Astfel, Cîțu se vede nevoit să accepte să semneze decizii de numire pentru oameni care ajung pe scaune în urma unor negocieri foarte dure.

Florin Cîțu aduce noi oameni în Guvern! Patru noi secretari de stat

Prim-ministrul Florin Cîţu a aprobat numirea de noi secretari de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi la Ministerul Energiei prin decizii publicate, luni, în Monitorul Oficial.

Astfel, Daniela Nicolescu a fost numită secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

La Ministerul Energiei, în funcţia de secretar de stat au fost numiţi George-Sergiu Niculescu, Akos Derzsi şi Dan-Dragoş Drăgan.

Aprovizionare pentru societățile meșteșugărești

Daniela Nicolescu a condus înainte de Revoluție departamentele de contabilitate ale unor societăți meșteșugărești, unde s-a ocupat de aprovizionare sau de activitatea financiar-contabilă, potrivit CV-ului său.

În prezent, este secretar general al Organizației de Femei Liberale (OFL). A fost consilier local în Sectorul 6.

Alături de fiul său, Radu Nicolescu, sunt considerați a face parte din marii beneficiari ai venirii liberalilor la putere.

Fostul prefect al județului Constanța, George Niculescu, a candidat din partea PNL la Senat, pe locul doi, însă nu a mai ajuns senator, fiind învins în cursa electorală de un reprezentant al AUR.

El a ratat astfel pentru a doua oară la rând intrarea în Parlament, după ce a înregistrat un eșec și în 2016.

Derzsi Ákos reprezintă UDMR și este inginer minier, specialist în domeniul securității și sănătății în muncă. Este absolvent al Institutului de Mine din Petroșani, cu studii de masterat în Științe Administrative (Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca).

Inspector șef și inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă

Și-a început activitatea profesională la Exploatarea Minieră Șuncuiuș (jud. Bihor), iar în perioada 1996–2007 a fost inspector, inspector șef și inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

În perioada 2007–2008 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, coordonator al Departamentului Strategie și Ocupare Forță de Muncă. În perioada 2008–2012 a fost deputat în Parlamentul României, membru în Comisia de sănătate și secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene.

În mandatul 2016–2020 a fost senator, președinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități și membru în Comisia de muncă al Senatului precum și trezorier în Uniunea Interparlamentară (UIP).

Dan Dragoş Drăgan a fost secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, potrivit CV-ului său.

Din 2017 şi până în 2020 el a fost consilier economic al Uzinsider General Contractor şi anterior, timp de 10 ani, director general al Repower Furnizare România.