Premierul Florin Cîţu a reafirmat, luni, că aşteaptă de la USR PLUS o nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, deoarece ministerul are nevoie de o conducere stabilă, menţionând că este sigur că în scurt timp va primi un ministru competent.

„În acest moment este foarte importat şi le aduc aminte colegilor din coaliţie că avem nevoie de o nominalizare pentru ministrul Sănătăţii. Este foarte important să continuăm. Ministerul Sănătăţii are nevoie de o conducere stabilă, de un ministru, nu de un ministru interimar, de cineva care să preia, să fie în această luptă cu pandemia. Este foarte important, avem nevoie în continuare de mai multe paturi la ATI, ştiţi în ce situaţie suntem. Deci este nevoie de stabilitatea actului de guvernare şi aşteptăm şi sunt sigur că vom primi în cel mai scurt timp un ministru competent, care să facă faţă acestei situaţii”, a afirmat Cîţu, la Parlament, după şedinţa conducerii PNL.

Nu voi încălca Constituția României pentru nimeni

El a adăugat că îşi va exercita atribuţiile conform Constituţiei, indiferent de cerințele USR PLUS.

„Voi exercita acest mandat aşa cum am atribuţiile date de Constituţie. Nu voi încălca Constituţia României pentru nimeni şi pentru niciun motiv”, a subliniat Cîţu.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a declarat că fiecare membru al Cabinetului său va fi evaluat pe baza performanţei, pe tot ceea ce face, şi nu pe ceea ce spune că face.

„Îi asigur pe toţi membrii Cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanţei, pe baza a tot ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun că fac. Repet: fiecare membru al Cabinetului condus de mine va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ceea ce spune că face”, a precizat Florin Cîţu, la Parlament, după şedinţa conducerii PNL, întrebat ce măsuri se impun în privinţa miniştrilor care l-au atacat după revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu, în speţă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a numit „un zombi politic”.